De definitie van succes oprekken

Geplaatst op 11 december, 2013 

Als ik schrijf ‘Succes stelt niks voor dan mag ik daar zelf natuurlijk mee aan de bak.

Vandaag las ik het boek ‘Ecosysteem voor Business’. Daarin wordt zo’n beetje de traditionele organisatie van managen en regels en procedures begraven en is de mierenkolonie het voorbeeld van hoe het anders kan. Zeer inspirerend en met name het idee van een sociaal ecosysteem sprak me aan.

In het boek wordt als voorbeeld Seats2meet.com  beschreven. Dan denk ik aan de wijkblog, het sociaal wijkteam en alle activiteiten die daaruit ontstaan. Dan denk ik: rek de definitie van succes zelf ook maar eens op. En dan denk ik aan de hele wijk als een soort van Seats2meet, sociaal kapitaal uitwisselen met z’n duizenden.

Bewaard onder Boeken

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “De definitie van succes oprekken”

 1. Daan on december 12th, 2013 12:35

  Sociaal kapitaal uitwisselen op basis van de nulconomie. De wereld zit vol met goede ideeën, kennis en vakmanschap die niet of verkeerd benut worden en weinig bijdragen aan lokale verbeteringen. Het is mooi om te zien als dit juist wel goed uitpakt en je direct in je eigen omgeving kan zien wat voor kracht er om je heen aanwezig is als je alles op zijn plek weet te krijgen en de alle pijlen de juiste kant op kan krijgen in plaats van dat alles maar naar buiten wordt getrokken door kennis en inzet uit de wijken te halen en in externe klanten en bedrijven te stoppen.

 2. Peter de Kock on december 12th, 2013 17:36

  @Daan: Geweldig toch? Vanuit het perspectief gezien van sociaal kapitaal, is iedereen een miljonair. Zodra je dat sociale kapitaal probeert uit te drukken in een prijs (wat de traditionele geld-economie dwangmatig probeert) gaat het overal wringen. Dat komt omdat het economisch denken doordrenkt is van geloof in schaarste terwijl sociaal kapitaal enkel overvloed kent.

 3. Daan on december 13th, 2013 09:37

  Ik denk dat ik eens een sociaal kapitaal investering ga doen, zal in mijn wijk ook wel behoefte aan zijn! 🙂

 4. Peter de Kock on december 13th, 2013 12:47

  @Daan: Iedereen is een sociale kapitaalbank, moet je eens zien wat er gebeurt als iedereen zijn/haar kluizen open gooit… 🙂 Ga je bloggen over jouw investering, lijkt me geweldig te lezen.

Laat je reactie achter!