Succes stelt niks voor

Geplaatst op 9 december, 2013 

Succes is zo gemakkelijk, te gemakkelijk. Het stelt niks voor.

Succes is een kwestie van definitie: wat versta je onder succes? En dan stel je de definitie zo scherp af dat deze goed van pas komt en dat een hoop ongemakkelijke dingen buiten de definitie vallen.

Ik woon in een gemeente die dit jaar Diftar heeft ingevoerd. Een succes volgens de mensen die het bedachten omdat we  goedkoper uit zijn. En als ergens de kosten omlaag gaan of de winst omhoog, noemen we dat een succes en stellen we verder geen vragen meer want kosten en winst zijn onze religie.

Ik zou graag zien dat de definitie van succes wordt opgerekt en dat we in de hele stad kunnen zien dat onze leefomgeving schoner is geworden. Ik wil dat we dat allemaal kunnen zien en ervaren, een  stad die elke dag schoner en schoner wordt.

Weg met de schijndefinities en weg met definities die een kleine minderheid goed van pas komen.  Succes is pas een succes als iedereen het als zodanig ervaart.  Dat vraagt om ambitieuze definities wanneer iets een succes is en dat is precies wat we nodig hebben. Een schone planeet, dat zou pas een succes zijn.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!