Soms zijn het gewoon je buren

Geplaatst op 7 juli, 2024 

We kunnen allerlei beelden hebben bij mensen die de openbare ruimte vervuilen met afval. Maar soms zijn het gewoon je buren, prima volk die soms door onhandige keuzes bijdragen aan vervuiling.

Eens per twee weken wordt hier op maandag het verpakkingsafval opgehaald door de gemeente. En dan zijn er mensen, je buren bijvoorbeeld, die genoeg hebben van die plastic zakken die na twee weken beginnen te ruiken en die denken: hey, ik zet die zooi op zaterdag al buiten.

Vogels, ratten en katten denken: hey, dat ruikt naar mogelijke voedselresten, wij gaan die zakken even open scheuren. En binnen no time ligt de inhoud op straat. Mijn straat, jouw straat, onze straat.

Ook die van de buren maar die zijn al sinds zaterdag blij dat die zakken het huis uit zijn. Want dat huis is hun huis en de openbare ruimte zo denken ze, is van de gemeente. Sorry beste buren, die openbare ruimte is van ons allemaal.

Een fijne zondagavond nog.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!