Het doel niet meer kunnen handelen

Geplaatst op 13 december, 2013 

OK, dus de definitie van succes is opgerekt, flink opgerekt. Niet zomaar een wijkblogje (waar het mee begon) maar iets veel groters. Zo groot dat ik het niet meer overzie, geen idee heb hoe en waar te beginnen. Ik kan dat niet handelen, het is me te groot. Ik wil dat het terug kleiner wordt maar in plaats daarvan blijft het maar groeien.

Het is een mindgame: het idee dat je aan een doel werkt en dat je dat doel moet kunnen handelen.  Het is namelijk andersom: het doel werkt aan jou en handelt jou.

Het doel voert de regie en heeft de controle, niet ik. Dat lucht op.

Juul Martin heeft gelijk: waar je aan werkt moet groter zijn dan jezelf

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Het doel niet meer kunnen handelen”

 1. Huub Koch on december 13th, 2013 12:36

  Mooie quote van Juul Martin!

 2. Peter de Kock on december 13th, 2013 12:48

  @Huub: Dat was een en enorme toevalstreffer. Ik had die ochtend op een kladbriefje vlug wat opgeschreven over deze blogpost toen ik iets later de blog van Juul las.

 3. Jooper on december 13th, 2013 14:42

  Ik probeer mezelf in dat soort situaties altijd te zien als een surfer op een hoge golf. Je kan wat naar links, of wat naar rechts, maar uiteindelijk bepaalt de golf dat je toch echt naar voren gaat. Dus om Eddie Vedder te citeren: “I ride the wave where it takes me”

 4. Peter de Kock on december 13th, 2013 19:55

  @Jooper: Dat zijn precies de golven waar je hart als surfer sneller van gaat slaan. Zo is dat met die doelen (wat helemaal geen doelen zijn maar net als in jouw voorbeeld hele grote golven) ook.

Laat je reactie achter!