Hey wijk, gedraag je als goede gastheer/gastvrouw

Geplaatst op 9 oktober, 2013 

In een aantal recente blogs heb ik het verhaal over wat ik graag wil dat er gebeurt als er midden in een woonwijk een bouwproject van start gaat, wel flink op het bordje van de aannemers gelegd:

De aannemer als goede gast in de wijk, dat gaat natuurlijk alleen werken als diezelfde wijk ook een goede gastheer/gastvrouw is. En dat waren we in de wijk niet.

Wat hadden we in de wijk kunnen doen?

We hadden de aannemers voor koffie met iets lekkers kunnen uitnodigen in het nabijgelegen wijkcentrum.  Dan hadden we daar persoonlijk kennis met elkaar kunnen maken en specifieke details over de directe omgeving van het bouwproject uitwisselen. Bijvoorbeeld: die meneer die op nummer X woont heeft last van astma. Als jullie met machines gaan werken die veel stof veroorzaken, waarschuw hem dan ruim van te voren zodat hij maatregelen kan nemen.  We hadden van te voren een buurtblog kunnen starten en de aannemers uitnodigen zich daar voor te stellen en om af en toe eens een gastblog te schrijven over het bouwproject. We hadden de aannemers voor de buurtblog ook kunnen interviewen.

Ik weet niet of zoiets in Nederland als eens is gedaan maar ik zie het helemaal zitten. Dan wordt bouwen in harmonie met de omgeving pas echt harmonie.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Hey wijk, gedraag je als goede gastheer/gastvrouw”

  1. cees van nispen on oktober 9th, 2013 11:06

    Peter,

    goeie blog in het kader van, kijk eerst eens naar, hoe pakken we dat slim aan, het is net verkopen..

  2. Peter de Kock on oktober 9th, 2013 11:12

    @Cees: dank je wel. Als je als wijk zegt: die wijk is van ons, gedrag je er als goede gast, dan hoor je dat eigenaarschap ook in te vullen. Het alleen maar roepen draagt niks bij. Dat kan volgende keer dus beter.

Laat je reactie achter!