P-day 2012

Geplaatst op 31 oktober, 2012 

Afgelopen weekend was het weer P-day, het jaarlijkse weekendje ‘sterke verhalen vertellen’ met oude studievrienden, dit keer in Groningen.

Ik heb een hoofd barstensvol mooie herinneringen aan dat weekend maar een verhaal van Paul zette me het meest aan het denken.

Paul vertelde dat hem tijdens een teambuildingsessie werd gevraagd naar zijn allermooiste teamervaring. Dat bleek voor Paul uitgerekend onze samenwerking te zijn toen we lang geleden als bestuur van de studentenvereniging allerlei activiteiten organiseerden. Dat ging toen om grote verantwoordelijkheden en om veel geld maar vooral om veel plezier voor heel veel mensen.

Toen we daar middenin zaten had niemand van ons in de gaten dat het om een bijzondere samenwerking ging. Misschien hadden we het daar te druk voor want we werkten niet alleen hard aan het organiseren van de feesten, we waren we ook tijdens de feesten volop in touw en ook daarna nog om alles ’s nachts weer op te ruimen en schoon te maken. En dan de dag daarna weer gewoon college.

En dan denk ik: wat ontzettend jammer dat we toen niet beter in de gaten hadden hoe speciaal het was.

En dan denk ik ook: wat ontzettend fijn dat je te allen tijden met speciale dingen bezig kunt zijn, samen met speciale mensen, zonder dat je dat op het moment zelf in de gaten hebt. Dan hoef je op het moment zelf tenminste niet te twijfelen aan wat je doet want later komt het moment dat je zult zien dat het allemaal heel speciaal was. Erkenning en waardering hebben een eigen timing.

Lees ook: P-day

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

6 Reacties to “P-day 2012”

 1. Michael on oktober 31st, 2012 10:15

  Daar zeg je wat: eigenlijk beseffen we bijna altijd pas dat een moment bijzonder was op het moment dat je erop terug kunt kijken. Hoewel, soms voel ik intense momenten van geluk terwijl hetgeen me gelukkig maakt nog bezig is. Die momenten zijn zeldzaam, maar wel heel erg nodig.

 2. Peter de Kock on oktober 31st, 2012 10:25

  @Michael: Ik denk dat het nodig is te leren, althans ik wil dat graag leren, op het moment zelf te genieten van waar we mee bezig zijn ook al overzien we niet preecies wat het is, waar het heen gaat en wat de betekenis ervan is. Ik kan ervan genieten zo af en toe met vrienden terug te kijken op dingen die achter me liggen, om zo vanuit de kennis en ervaring van vandaag nieuwe betekenis te geven aan wat voorbij is. Dat kan helend zijn.

 3. Michael on oktober 31st, 2012 10:34

  @Peter: Dat is eigenlijk heel zen wat je daar vertelt: leven in het moment, genieten van het moment. Het is een mooi streven, want het leven is niet veel meer dan het ene moment dat volgt na het andere. Vaak zijn we met iets bezig maar met ons hoofd ergens anders. Zodra je meer synchroon leeft, leef je voller. Ben ik van mening in ieder geval.

 4. Peter de Kock on oktober 31st, 2012 20:28

  @Michael: ‘voller leven…’, ik vind het mooi gezegd. Thx.

 5. Huub Koch on oktober 31st, 2012 21:28

  Mooi verhaal!

 6. Peter de Kock on november 1st, 2012 19:51

  @Huub: dank je wel. Sinds we een jaar of vijf met P-day begonnen hebben we al heel wat mooie verhalen gedeeld. Dit jaar bedacht ik me dat het leuk was geweest als we vijf jaar geleden een soort groepsblog waren begonnen met daarop foto’s en verhalen van onze jaarlijkse bijeenkomsten. Misschien iets om volgend jaar mee te beginnen tijdens P-day 2013.

Laat je reactie achter!