Bont en blauw

Geplaatst op 5 april, 2012 

Via verschillende social media kanalen komen ze bijna dagelijks bij me binnen: mishandelde kinderen. Bont en blauw geslagen en met ogen vol verdriet en pijn kijken ze me aan.

Ik kan er niet onberoerd naar kijken maar voel me tegelijkertijd zo machteloos. Wat kan ik doen? Op de barricaden klimmen zoals sommige anderen doen en actie voeren? Hoezeer ik sommige van dat soort initiatieven ook waardeer, ik zie mezelf op dit moment geen kruistocht voeren. Maar wat dan wel? Lichtwerk doen en liefde en licht de wereld insturen in de hoop en vertrouwen dat het bij die kinderen terechtkomt en bij de volwassenen die dat leed veroorzaken?

Die bont en blauwe kinderen stellen mij een vraag: hoe goed zorg jij voor jouw innerlijke kind?

Ik sla mezelf uiteraard niet maar ik denk dat mijn innerlijke kind een aantal dingen graag anders wil. Het zou graag meer ruimte willen hebben om te voelen wat het voelt en om nodig te hebben wat het nodig, vooral dat. Maar ook meer ruimte om te spelen, te gillen, om gek te doen, om te luieren en om al die dingen te doen die kinderen graag doen.

Hoeveel van die ruimte geef ik mijzelf?

Dus dan kies ik er toch maar voor om dat lichtwerk te doen. Die liefde en licht die ik dan de wereld instuur kan ik dicht hij huis houden.

Bewaard onder Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Bont en blauw”

 1. Els on april 6th, 2012 22:01

  Mooi Peter, herkenbaar en lichtwerker zijn kan altijd en op ieder moment!

 2. Peter de Kock on april 6th, 2012 22:18

  @Els: dank je wel. Van aan jezelf werken wordt uiteindelijk alles beter. Fijn Paasweekend.

 3. Alice on april 7th, 2012 12:53

  Ons innerlijk kind is een ondergeschoven kindje en zeker als je vroeger geen kind kon zijn omdat de blik steeds in de waakstand stond.
  Is bij mij het geval,maar zal hier niet over uitweiden.
  Volg nu de readingopleiding bij intuitief traject en kan nu dichter bij het plezier komen.

  Ik vind het belangrijk om bij het innerlijk kind te komen. Het helpt wanneer ik naar een foto van mijzelf kijk en zie dat er toch vreugde aanwezig is.

  Ik wens jou mooie paasdagen toe.

 4. Peter de Kock on april 7th, 2012 15:21

  @Alice: Ik denk dat we allemaal als kind wel een aantal (emotionele) blauwe plekken hebben opgelopen. Bij de één laat de noodzaak daar wat aan te doen zich wat duidelijker voelen dan bij de ander. Bij mij waren het voornamelijk relaties waarin steeds duidelijker werd dat het nodig was op zelfonderzoek uit te gaan. Voor jou ook een heel fijn Paasweekend gewenst.

Laat je reactie achter!