Leven in drie observaties

Geplaatst op 18 december, 2016 

Leven in drie observaties, dat is nogal wat. En toch gaat me dat lukken hoor.

Woensdag was ik samen met de groepen 5 van ‘Kindcentrum de Ontdekking‘ op de ijsbaan op de Markt. Nadat ik weet ik veel hoeveel kinderen had geholpen met hun schaatsen, gebeurde er wel een en ander op en rondom de ijsbaan:

Een kind dat valt krijgt meteen hulp om weer op te staan en verder te schaatsen.

Een kind dat aan de kant zit te huilen omdat het pijn heeft krijgt troost, probeert het daarna nog een keer en schaatst lachend verder. 

Een kind dat niet kan schaatsen krijgt les van een kind dat ook niet kan schaatsen maar dat net 5 minuten langer op het ijs staat. 

Eckhart Tolle noemde het een spirituele oefening: The practice of people watching. Zelf vind ik het meer een openbaring van goedheid die in overvloed aanwezig is en die zich graag laat zien als je er even tijd voor neemt om eens goed om je heen te kijken.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Leven in drie observaties”

  1. Annemiek Eggermont on december 18th, 2016 10:36

    Ik kreeg gisteren bij mijn postronde een hele straat lang hulp van een jongetje van een jaar of 3. Duidelijk van niet westerse afkomst of hoe dat ook heet tegenwoordig. Hij rende zijn beentjes uit zijn lijf om eerder bij de brievenbus te zijn dan ik en hield dan de klep voor me open. Zo lief!

  2. Peter de Kock on december 18th, 2016 12:42

    @Annemiek: Ik zie het zo voor me, wat mooi zeg.

Laat je reactie achter!