Soms ga je als een raket, dan weer als een tractor

Geplaatst op 3 november, 2016 

Volgens een lezer ontbrak in mijn vorige blogje over stilstaan bij de herfst, de herfststorm. Mijn aandacht voor de herfststorm is er wel hoor beste lezer maar dan in een andere vorm: lees Intens maar eens, dat gaat over mijn herfststorm.

En van herfststorm en stilstaan bij de herfst moet ik ineens aan iets anders denken.

Dat je soms als een raket gaat, alles vanzelf lijkt te gaan en alles wat je aanraakt in goud verandert. Heerlijk! En dan, alsof iemand ergens een stekker heeft uitgetrokken, ga je niet meer als een raket maar als een tractor. Niks gaat meer vanzelf en je komt alleen nog maar een beetje vooruit als je flink ploetert, trekt en sleurt.

Tuurlijk ga ik ook liever als een raket dan als een tractor en toch heeft die tractor ook wel iets.

Als je van een raket overstapt naar een tractor vertraag je enorm en als je vertraagt word je veel meer bewust, kijk maar naar Tai Chi waar het juist de kunst is te vertragen en nog verder te vertragen. De adrenaline en opwinding van de raket die plaatsmaakt voor bewustzijn van de tractor, dat is even flink omschakelen. En toch, lekker op het gemak op de tractor zou je wel eens dingen kunnen waarnemen en opmerken waar je in je raket veel te snel aan voorbijvloog. Op de tractor zie je ze, kun je ervan leren, dingen uitwerken en groeien.

En dan….. zit je ineens weer in je raket.

Alvast een heel mooi weekend allemaal.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Soms ga je als een raket, dan weer als een tractor”

  1. Ximaar on november 7th, 2016 10:01

    De hedendaagse tractors zijn gewoon vrachtwagens die 25 ton zand/grond vervoeren en daarbij 60km/h gaan. 😉

    Daarbij is een raket niet vooruit te branden als je meetelt dat je 3 jaar van tevoren aanwezig moet zijn.

  2. Peter de Kock on november 7th, 2016 20:01

    @Ximaar: Haha, dit zit! Met 60 per uur 25 ton zand vooruit sleuren, dat is toch een heleboel energie.

Laat je reactie achter!