Alle verpakkingen verplicht groen

Geplaatst op 17 april, 2015 

Ik zat nog even te denken aan een oplossing voor het zwerfafval, en dan met name dat het in beeld brengen van het zwerfafval volgens gedragswetenschappers averechts werkt (lees hiervoor: Zwerfafval opruimen kan het probleem groter maken).

De oplossing is zo simpel dat ik niet snap dat niemand er eerder aan heeft gedacht: maak alle verpakkingen verplicht groen. Blikjes, plastic flesjes, plastic zakjes en al die andere verpakkingsmaterialen, maak ze groen. Van dat camouflagegroen zoals van legerkleding. Waarom? Omdat je het zwerfafval dan niet meer ziet liggen natuurlijk! En een probleem dat we niet zien bestaat niet. Probleem opgelost en iedereen gelukkig.

Liggen al die verpakkingsmaterialen in de natuur onzichtbaar maar geduldig te wachten tot ze letterlijk op ons bord mogen verschijnen. En wij maar denken dat we een gezond bordje groen naar binnen werken…

Goed weekend allemaal

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Alle verpakkingen verplicht groen”

  1. Daan de tekenaar on april 23rd, 2015 15:13

    Creatief Peter!! Wel opletten dat je je afval dan netjes in de struiken en perkjes gooit, anders wordt straks de stoep nog groen 🙂

    “He daar! Vind je dat normaal? Gooi je troep gewoon netjes in de berm zoals iedereen!”

  2. Peter de Kock on april 23rd, 2015 21:23

    @Daan: En anders stealth verpakkingen, die zijn zelfs voor een radar onzichtbaar 🙂

Laat je reactie achter!