Over mensenwerk en eindresultaat

Geplaatst op 12 juni, 2014 

Was ik vroeger te gast op een evenement  georganiseerd door vrijwilligers, zag ik alleen het eindresultaat en kon daar dan iets over zeggen in termen van erg leuk – leuk – gaat wel – niet zo best – rotzooi.

Wist ik veel (nou ja, ik had het wel kunnen weten maar stond er onvoldoende bij stil) wat er allemaal aan dat evenement vooraf was gegaan tijdens een heleboel uren vrijwilligerswerk.

Nu ik via de wijkblog Oosterheide zelf aan een aantal evenementen heb mogen meewerken, is mijn focus aan het veranderen. Dan zie ik soms al bij het horen van een idee voor een leuk evenement het mensenwerk voor me.

Ik hoop dat mijn focus niet al te drastisch verandert want dan zie ik alleen heel veel werk voor ons liggen en niet de vreugde van het eindresultaat dat aan het einde van de weg op ons ligt te verwachten en dat zich er zo op verheugt dat we zover geraken.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , ,

Reacties

3 Reacties to “Over mensenwerk en eindresultaat”

  1. Petra on juni 18th, 2014 11:24

    Remember: het gaat om de weg, elke stap telt. En er zijn steeds weer nieuwe doelen. Maar het gaat om de weg. De weg ergens naartoe wordt ingeslagen en ondertussen ontwikkeld het zich. De intenties waarmee het gepaard gaat vromen het geheel. Vandaar de uitdrukking ‘een goed begin… is het halve werk.’

  2. Petra on juni 18th, 2014 11:24

    ontwikkeld, maar dan met een t dus…. excuus

  3. Peter de Kock on juni 18th, 2014 16:27

    @Petra: bedankt voor de aanmoediging. Morgen komt er een delegatie van de gemeente naar het verhaal over de buurtmoestuin luisteren en heb ter inspiratie het boek ‘De filosofie van de heuvel’ van Ilja Leonard Pfeijffer uit de kast gehaald. Jouw woorden zouden pracies op de achterflap van dit mooie boek passen.

Laat je reactie achter!