Een nieuw blogleven

Geplaatst op 21 oktober, 2013 

De wijkblog Oosterheide is een feit: http://oosterheide.blogspot.nl/

De bloggers met wie ik regelmatig afspreek weten het: dat ik worstel met de vraag om een tweede blog te beginnen. In het Engels bloggen, onder een pseudoniem bloggen, het leek me uitdagend op deze manier een heel ander blogleven te beginnen.

Uiteindelijk is het iets geworden dat veel dichter bij huis is: een wijkblog. Het voelt goed, alsof ik het jaren geleden al had moeten doen. De bedoeling is dat het een groepsblog wordt onder de vlag van het Sociaal Wijkteam.

Wat ik graag wil is de schaarste en overvloed in de wijk met elkaar in verbinding brengen. Mijn aanname is dat als ergens gebrek aan is, er ergens anders overvloed aan is. Een stroom op gang brengen tussen die twee….. ik zie voor me hoe dat kan werken:

schaarste + overvloed = overvloed.

Nou en of dit het begin van een nieuw blogleven is.

Lees ook: Er leeft en speelt veel meer in je wijk dan je denkt 

Bewaard onder Bloggen

Tags: , , , ,

Reacties

9 Reacties to “Een nieuw blogleven”

 1. Michael Minneboo on oktober 21st, 2013 13:58

  Mooi, Peter! Veel plezier met dit nieuwe blogavontuur.

 2. Daan on oktober 21st, 2013 14:58

  Dit buurtblog is iets wat al tijden eraan zat te komen, mooi dat alles nu zo op zijn plek valt! En als je inderdaad de juiste dingen samenvoegd, dan zijn de mogelijkheden oneindig! Een mooie stap in de richting van een betere buurt en wereld, zou er haast weer voor terug naar Oosterhout verhuizen 😛

 3. Peter de Kock on oktober 21st, 2013 17:28

  @Michael: Dank je wel. Ik heb echt teveel ideetjes het allemaal alleen te doen. Ik slinger de wens van een team van vijf wijkbloggers het universum in.

  @Daan: Joh, als dit een succes is ga ik het uitrollen over heel Nederland.

 4. Petra on oktober 21st, 2013 19:26

  Gefeliciteerd Peter!

 5. Thi-Thanh-Tam Maramis-Nguyen on oktober 21st, 2013 20:48

  Wauw, dit klinkt als een nieuwe droom dat uitgekomen is. Van Harte Gefeliciteerd, Peter!

 6. Jooper on oktober 22nd, 2013 09:23

  Ik hoop vooral dat je leuke mensen ontmoet die dezelfde positiviteit hebben als jij. Dan ontstaat er vast wat moois in je omgeving.

 7. Peter de Kock on oktober 22nd, 2013 20:24

  Bedankt @Petra. Eerst nog wat meer content en dan een leuk persberichtje de wijk inslingeren.

  @Thi-Thanh-Tam Dank je wel. Ik kan me niet herinneren specifiek van een wijkblog te hebben gedroomd. Er was wel een verlangen iets anders te gaan doen en dat na een soort zwangerschapsproces deze wijkblog geworden.

  @Jooper: Binnenkort is er een bijeenkomst met mensen uit de wijk. Daar hoop ik een aantal bloggers te vinden of mensen met verhalen voor op de blog.

 8. Edwin on oktober 24th, 2013 03:29

  Yes indeed! Goed om te lezen dit Peter!

 9. Peter de Kock on oktober 24th, 2013 20:20

  @Edwin: bedankt man, wat zeker ook heeft bijgedragen zijn de aanmoedigingen van jou en Michael

Laat je reactie achter!