Social media? Zover zijn wij nog niet

Geplaatst op 7 oktober, 2013 

Tijdens diezelfde bespreking stelde ik de gemeente Oosterhout en de aannemers voor om social media in te zetten om tijdens het bouwproject in contact te zijn met de buurt.

Ik zie daar zoveel voordelen in. Dat mensen een aanspreekpunt hebben, dat ze hun verhalen en vragen kwijt kunnen. En klachten natuurlijk en dat daar iets mee gedaan wordt. En dat omwonenden proactief op de hoogte worden gesteld van welke werkzaamheden er zijn gepland en wat ze daarvan kunnen merken en wat de aannemers eraan doen de overlast te beperken en wat de bewoners kunnen doen er minder last van te hebben.

Begin een blog, open een Twitter account en een Facebook pagina. Doe iets.

Om de tafel zaten allemaal grote sterke mannen. Antwoord van die grote sterke mannen: zover zijn wij nog niet.  Ik bood nog aan ze ermee te helpen. Wij zijn per e-mail bereikbaar was het antwoord.

Dan maar plan B en ik stel voor dan tenminste een soort van inloopspreekuur te organiseren. Een bouwkeet waar omwonenden bijvoorbeeld tussen tien en elf uur ’s morgens koffie kunnen drinken en hun verhaal en vragen kwijt kunnen en dat ze antwoorden en informatie krijgen omdat het hun buurt is.

Bij de gemeente zien ze dat wel een klein beetje zitten. En de aannemers ook als ze maar niet zelf in die bouwkeet hoeven zitten. Dus ook dit voorstel wordt niet overgenomen.

Dus moeten we het met e-mail doen want de gemeente Oosterhout en twee grote aannemers zijn nog niet zover dat ze via social media kunnen willen communiceren.

Moet je weten dat op een paar honderd meter van de bouwlocatie een basisschool staat waar kinderen al zelfstandig bloggen. Die zijn wel zover. Daar zitten de echte grote sterke mannen en vrouwen. Ze zijn twaalf jaar en jonger.

Lees ook: Bouwen in harmonie met de omgeving

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Social media? Zover zijn wij nog niet”

 1. Marco Raaphorst on oktober 7th, 2013 10:50

  Hier in de wijk gebruiken we Facebook. We hebben een besloten groep. En we hebben er nog een voor een festival dat we in de buurt organiseren. Dat werkt goed al ben ik wel meer een voorstander van een eigen WordPress installatie. Dat kost ietsje meer, maar biedt wel vele voordelen ten opzichte van Twitter, Facebook en dergelijke.

  Vooral eigendom en privacy van gegevens is erg belangrijk. Daarom zou ik voorstander zijn van WordPress. Nu is dat voor ons lastig om terug te draaien. Het was mijn eerste idee een jaar geleden maar diverse buren zeiden dat ze liever Facebook wilden. Heb ik toen gedaan maar ik had mijn gevoel moeten volgen. Kortom: WordPress.

 2. Peter de Kock on oktober 7th, 2013 12:44

  @Marco: Zoiets zou ik hier ook graag willen. Ik heb me laten vertellen dat er in de wijk nog veel mensen zijn zonder computer. Ik weet niet of dat waar is en wil daar wel eens induiken. En mensen die wel een computer hebben kunnen natuurlijk het wijknieuws delen met hun buren. Vanmiddag weet ik hopelijk meer over het oprichten van een buurtblog.

 3. Marco Raaphorst on oktober 7th, 2013 12:52

  Wij zijn gewoon begonnen. Na een 1e wijkfeest. Als je start merk je vanzelf hoeveel mensen mee zullen doen. En hoeveel er een computer hebben.

 4. Peter de Kock on oktober 8th, 2013 17:42

  @Marco: Dat is ook een betere aanpak, gewoon doen.

Laat je reactie achter!