Het voordeel van kleine ergernissen

Geplaatst op 30 september, 2013 

Als iemand mij vorige week tijdens de bijeenkomst van het sociaal wijkteam Oosterheide de vraag had gesteld die ik aan anderen stelde, namelijk wat zijn volgens jou de grootste problemen in de wijk, dan had ik hele andere antwoorden gegeven dan de eenzaamheid en armoede die anderen noemden.  Dan had ik me daarna misschien wel schuldig gevoeld over mijn kleine ergernissen.

Maar niks gebeurt voor niks, ook kleine ergernissen niet. Het waren immers die kleine ergernissen die me deden besluiten om in beweging te komen, om bijvoorbeeld naar de bijeenkomst van het sociaal wijkteam te gaan.  En het is die beslissing die weer leidt tot het vervullen van het verlangen een buurtblog te beginnen.

Dus heb je kleine ergernissen? ‘Pas dan maar op’ want het zijn kleine brandstofcellen die het motortje voeden waarmee je komt waar je wezen wilt.

Lees ook: Er leeft en speelt veel meer in je wijk dan je denkt

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!