Mijn kleine planeet

Geplaatst op 6 april, 2024 

Ma Petite Planete, ofwel Mijn Kleine Planeet.

Eerder dit jaar deed ik mee aan de internationale challenge van Ma Petite Planete (MPP). MPP is een spel waarin deelnemers in teams ecologische uitdagingen aangaan en de ervaringen met elkaar delen. Door uitdagingen aan te gaan, kun je voor je team punten scoren en in competitieverband strijden met andere teams.

MPP kent tientallen uitdagingen waar je naar eigen behoefte een selectie uit kunt maken. Sommige uitdagingen zijn eenmalig zoals buiten zwerfafval opruimen of onderzoek doen naar je ecologische voetafdruk, andere uitdagingen strekken zich uit over een periode zoals een week geen vlees eten of een week met de fiets naar je werk.

De uitdagingen zijn onderverdeeld in thema’s zoals voedsel, afval, mobiliteit, energie, biodiversiteit, technologie en solidariteit.

Een impressie van de recente wintereditie van MPP:

Wat werkte:

Wat beter kan:

Drie weken MPP was een interessante ervaring die ik bedrijven kan aanraden.

De energie die het teweeg brengt werkt verfrissend mede doordat er over onderwerpen wordt gesproken waar gewoonlijk niet of nauwelijks over wordt gesproken. Deze energie kun je als bedrijf benutten om te verduurzamen.

Valkuil is wel dat het misbruikt wordt voor een gevalletje greenwashing door bijvoorbeeld proberen te scoren met zaken die niets te maken hebben met de bedrijfsvoering maar alles met het persoonlijke leven van de deelnemers.

Bewaard onder Inspiratie

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!