Vechtbespreking

Geplaatst op 1 juli, 2013 

Als je een vergadering binnenstapt en na het rondje voorstellen meteen roept dat iedereen verschillende belangen heeft, dan kun je net zo goed direct na binnenkomst zeggen: ‘Ik heb zin om te vechten, wie kan ik als eerste op z’n bek slaan?’

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Vechtbespreking”

  1. Daan on juli 1st, 2013 15:27

    Maar iedereen heeft toch ook een ander belang? Als we allemaal hetzelfde belang hebben hoeven we ook niet te overleggen..

  2. Peter de Kock on juli 5th, 2013 15:43

    @Daan: voor mij is ‘belang’ een vechtwoord en al helemaal als iemand een vergadering begint met te benadrukken dat er verschillende belangen zijn. Dan kun je er zeker van zijn dat er gevochten gaat worden om die belangen. Als je naar die belangen kijkt, dan zie je dat het strategieën zijn om behoeften te vervullen. En laat het nou zo zijn dat alle mensen op aarde precies dezelfde behoeften hebben. Vanuit die behoeften zijn we in staat ons in te leven in de ander en ons met elkaar te verbinden. Waar we in verschillen is wat we doen om die behoeften te vervullen. WAt helpt is ipv die verschillen op zoek te gaan naar de behoeften. Dat draagt enorm bij aan erkenning en opent mogelijkheden erover af te stemmen met elkaar.

Laat je reactie achter!