Worstelen met visie, missie, strategie en doelen

Geplaatst op 29 mei, 2013 

Ben jij iemand die worstelt met het helder krijgen van zijn/haar visie, missie, strategie en doelen? In hemelsnaam, reageer dan niet op deze blogpost en als je dat niet kunt laten, doe het dan vooral niet onder je eigen naam. Er liggen namelijk hele hordes op de loer die erop uit zijn je hun workshop binnen te sleuren om je te coachen en te trainen die zaken helder te krijgen.

In ‘Stop stealing dreams’ vertelt Seth Godin dat onderwijs is bedoeld om te leren gehoorzamen omdat dit zo verrekte handig is was als voorbereiding op een werkend leven in de fabrieken van het industriële tijdperk.

Tien, twintig jaar getraind worden in gehoorzamen, dat hakt er diep in. Hoe diep?

Misschien wel zo diep dat als we helemaal op eigen benen staan we zelf regeltjes gaan verzinnen om aan te gehoorzamen, regeltjes in de vorm van visie, missie, strategie en doelen. Oh ja, en ook to do lijsten, laat ik die vooral niet vergeten.

Het mag allemaal best wat intuïtiever. Als dat betekent dat het chaotisch wordt: laat maar gebeuren. Vandaag de ene kant op en morgen de andere en niet weten waar het op uitdraait: laat maar gebeuren. Volop in twijfel zijn en in onzekerheid: laat maar gebeuren. Onderweg tegen de ene verrassing na de andere aanlopen: laat maar gebeuren.

Ik heb mijn visie, missie, strategie, doelen en to do’s volstrekt helder. Voor mij geen workshops.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

6 Reacties to “Worstelen met visie, missie, strategie en doelen”

 1. Niet Daan on mei 29th, 2013 10:15

  Ik heb ook een hoop zelf opgelegde regeltjes en eigenaardigheden, kleine dingetjes in het dagelijks leven, omdat het zo hoort in mijn hoofd, zonder echter onderbouwing.. maar ik houd mezelf er wel vaak aan, raar 🙁

 2. Peter de Kock on mei 29th, 2013 10:28

  @Niet Daan: I rest my case 🙂

 3. Nadia on mei 29th, 2013 13:11

  Goed zo Peter !!!
  K Wou dat het me ook lukte maar die chaos maakt me angstig de regeltjes zitten er zo in vergroeid zowel rondom mij als in mij.

  Groetjes,

  Nadia ik mis je op het codependentennetwerk !

 4. Peter de Kock on mei 29th, 2013 15:49

  @Nadia: Dank je wel. Wat ik hier blog is ook een aansporing voor mezelf hoor. Mijn afscheid van het netwerk zat er al een tijdje aan te komen. Ik vind het jammer dat niet wat meer leden actief meededen. Het is even wennen voor me want ik kom regelmatig nog stukjes tegen waarvan ik denk: ha, interessant voor plaatsing op het netwerk.

 5. Daan on mei 31st, 2013 09:02

  Een van die rare regeltjes in mijn hoofd, ‘reageer niet altijd als eerste op een blog van Peter’, niet dat ik me er aan houd 🙂

 6. Peter de Kock on mei 31st, 2013 10:32

  @Daan: haha, ik heb ook zo’n regeltje namelijk reageer niet altijd op een reactie 🙂

Laat je reactie achter!