Hoe neem jij jezelf het liefst te pakken?

Geplaatst op 31 januari, 2013 

Als je het eenmaal weet, niet weten in de zin van er alleen maar een gedachte over hebben (al kan dat al erg fijn zijn) maar weten in de zin van zien, ervaren, voelen en beleven, al  is het maar voor een seconde, dan kun je niet eens meer over anderen oordelen.

Als je eenmaal weet dat alles met elkaar verbonden is, dan kun je niet meer oordelen over je vijanden maar ze alleen maar het beste toewensen. Dat wil zeggen: die oordelen zijn er nog wel maar ze verliezen snel hun kracht, de wrok erachter smelt langzaam weg. En als zo’n oordeel dan ineens toch opduikt, dan is het een uitnodiging je vijand nog eens extra het allerbeste toe te wensen.

Met oordelen over je vijand heb je alleen jezelf maar te pakken en met je vijand het allerbeste toewensen ook.  Dus hoe neem jij jezelf het liefst te pakken?

Deze blogpost is geïnspireerd door ‘Download it…‘ van Petra Maartense. Dat filmpje met Marianne Williamson over ‘The Law of Devine Compensation’ …. echt even kijken en laten inwerken.

Bewaard onder spiritualiteit

Tags: , , , , ,

Reacties

3 Reacties to “Hoe neem jij jezelf het liefst te pakken?”

  1. ÀLice on januari 31st, 2013 17:24

    Weten dat het oké is zoals ik ben en met een helicopterview naar de criticaster kijken en beseffen dat hij dit vanuit de eigen pijn doet.

  2. Peter de Kock on januari 31st, 2013 19:38

    @Alice: en ik zeg dan dat de criticaster die je ziet, dat je dat zelf bent.

  3. Petra on februari 1st, 2013 11:09

    😉

Laat je reactie achter!