Pusdagen

Geplaatst op 12 november, 2012 

Er zijn van die dagen die voelen alsof je lijf een gigantische puist is waar enorm veel druk op wordt uitgeoefend.

Waar die druk vandaan komt? Zeg het maar want ik weet het niet. In spirituele kringen wordt het vibratie genoemd die steeds verder toeneemt en die alles omhoog stuwt wat verborgen is, begraven onder bergen ontkenning en andere verdedigingsmechanismen. Oude pijn, angsten, oordelen en verhalen waarvan je niet eens wist dat je ze had komen omhoog. Als pus komt het eruit gespat.

Je kunt het een rouwproces noemen, een helingsproces, een transformatieproces of wat voor proces dan ook. Welke naam je er ook aan geeft: het is een afschuwelijk proces.  Mensen die roepen dat transformeren heel natuurlijk is en dat het een kwestie is van acceptatie en loslaten weten niet waar ze het over hebben, zijn nog nooit door zo’n proces heengegaan. Ze kletsen uit hun nek.

Het voelt als emotioneel dood gaan.

‘De dood van het ego is geen gebeurtenis – het is een proces. Het is geen daad van geweld – het is een daad van Liefde. Een proces van leren Lief te hebben.

We brengen het ego-zelf in verbinding met Spirituele Waarheid. We verbinden opnieuw met onze Spirituele natuur en Spirituele doel zodat we wat vervulling en geluk kunnen vinden in het leven.’

Robert Burney in ‘De Dans van Gewonde Zielen

Een daad van liefde….. Voelde het maar zo.

Lees ook: Universum vol stront

Bewaard onder Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , , , ,

Reacties

8 Reacties to “Pusdagen”

 1. Petra on november 12th, 2012 13:35

  Hoi Peter, als ik dit lees, welt in mij op: Wees een beetje lief voor jezelf. Dat mag ook…
  Er komt een beautiful pareltje tevoorschijn, terwijl de oester met kracht opengebroken wordt, is het beeld dat ik erbij krijg.
  Op zich herken ik wel wat je schrijft, maar als ik op zulke momenten terugkijk, voelt het als een (blije) bevrijding en was er ook op die momenten een berg aan liefde beschikbaar, die het uiteindelijk ook heel mooi maakte.

 2. Peter de Kock on november 12th, 2012 17:47

  @Petra: dank je wel. Goed voor mezelf/jezelf zorgen is het allerbelangrijkste tijdens die dagen (lukt niet altijd zoals ik wil maar ik doe mijn best). Las vorige week iets over zogenaamde regeneratiedagen (Tzolkin) waarvan zich er elke 20 dagen een stuk of 4 aandienen. Dat heeft er volgens mij ook mee te maken. By the way: als die dagen weer achter de rug zijn speel ik ineens veel beter gitaar, nieuwe riffs dienen zich vanzelf aan. Heel apart im te ervaren. Ik plug in en voordat ik het instrument stem begin ik te spelen en wat er dan komt is meestal nieuw. Als ik eerst stem is het effect minder. Op collectief niveau hebben we volgens mij ook regematig pusdagen, dat gaat nog wat moois brengen voor ons allemaal.

 3. Petra on november 12th, 2012 18:57

  Zeker, er wordt momenteel veel opgeruimd in het collectieve veld. En het mooie is: Als jij of ik iets aangepakt, geofferd, losgelaten of getransformeerd hebben, hebben we dat ook voor het geheel gedaan. Golfbewegingen accepteren, verzet maakt het erger.. maar wat ik altijd doe (misschien werkt dat voor anderen ook) is het de opdracht geven te vertrekken, zichzelf op te lossen, helderheid wensen of zeggen: Morgen weer in de flow! Die communicatie met “dat” werkt heel goed en maakt het een stuk eenvoudiger. Dus: Morgen weer een mooi lied!? De creativiteit wil stromen!!!

 4. Peter de Kock on november 12th, 2012 19:49

  @Petra: Dat klinkt bemoedigend en ondersteunend, dank je wel. Verzet maakt het erger, dat klopt. Bij dergelijke processen is, zoals ik het ervaar, altijd wel een vorm van verzet. Soms meer, soms minder. Eerste reactie is dan ook vaak: oh, nee, niet alweer….. 🙂 Later komt er ruimte zodat er weer nieuwe dingen kunnen stromen en dat voelt heerlijk.

 5. Es on november 12th, 2012 19:11

  Peter, wat het ook zo zwaar maakt is dat je met elk onderdeel dat je hebt erkend, geheeld en losgelaten je een stuk verder in je lijf zakt en materie is nou eenmaal zwaar…..soms zijn het gewoon rotte dagen maar wat ervoor in de plaats komt is gewoon geweldig – in jou geval : JIJ

 6. Peter de Kock on november 12th, 2012 19:52

  @Es: Ik heb het je vast al eens eerder gezegd maar aan de andere kant van de sluier gaan we hierover met z’n allen flink feestvieren (zijn we op dit moment misschien al aan het doen).

 7. Petra on november 12th, 2012 22:05

  Misschien is het wel alleen maar verzet!
  Zullen we dan maar meteen feest gaan vieren? 😉

 8. Peter de Kock on november 13th, 2012 20:32

  @Petra: aan de andere kant van de sluier vier ik permanent feest. Daarom doe ik het aan deze kant van de sluier iets rustiger aan 🙂

Laat je reactie achter!