Corporate codependency

Geplaatst op 18 oktober, 2012 

Terry Kellogg legt in zijn boek over codependency ‘Broken Toys, Broken Dreams’ de vinger op verschillende zere plekken:  persoonlijke, maatschappelijke en op wat wij beschouwen als ‘business as usual’:

‘The more power a person or group has in our culture, the more shameless they tend to be, the more likely they are to abuse other people or the planet. Corporations, in their codependency, insatiability and with their lack of boundaries, will act with shameless behavior in rolling over and dismantling other corporations, not looking at the consequences of corporate decisions and behaviors and how they are effecting community, planet and employees.’

Noem het gerust business as usual maar weet wat het in werkelijkheid is.

Lees over ‘Broken Toys, Broken Dreams ook: Kwetsbaarheid en Macht

Bewaard onder Boeken, Citaten, Codependency

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “Corporate codependency”

  1. Es on oktober 18th, 2012 10:06

    gezien dit het ‘normale bedrijfs- en regierings-doen-en-laten’ is = het business as ususaljammer genoeg al zetten ze nu overal duurzaam 🙂 voor

  2. Peter de Kock on oktober 18th, 2012 10:12

    @Es: ik geloof dat er echt wel initiatieven zijn die werkelijk bijdragen aan duurzaamheid. Er zijn er ook die het als holle marketing slogan gebruiken. Ik ken een bedirjf dat zich ook duurzaam noemt en nu een nieuw kantoor bouwt waarvoor een stuk bos moest worden omgehakt. en om ze gemeente zover te krijgen hebben ze gedreigd een paar honderd banen verloren te laten gaan als ze niet op hun voorkeurslocatie mochten bouwen.

  3. Es on oktober 18th, 2012 10:07

    even het juiste blogadres

Laat je reactie achter!