Spelregels van het universum: overvloed en dankbaarheid

Geplaatst op 5 oktober, 2012 

Een onderwerp waar ik nog wel eens mee overhoop lig: overvloed. Maar waarom zou ik dat doen? Op dit moment heb ik alles wat ik nu nodig heb.

Spelregel 14: overvloed en dankbaarheid

Overvloed is de natuurlijke staat van het universum. Het is de vrij stromende energie, die letterlijk overal in onuitputtelijke voorraad aanwezig is en gratis beschikbaar is voor iedereen die zich opent om het te ontvangen. Als wij geen totale overvloed in ons leven ervaren, weten we dat we ons met hand en tand verzetten tegen de natuurlijke stroom van overvloed. We openen ons voor overvloed, door dankbaarheid te voelen voor alles wat we al hebben.

Lees ook de andere spelregels:

De spelregels van het universum zijn afkomstig van het ‘Spiegelogie fanclubspel‘ van Willem de Ridder.

Bewaard onder spiritualiteit

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Spelregels van het universum: overvloed en dankbaarheid”

 1. Alice on oktober 5th, 2012 10:43

  Ik denk dat ieder mens kan geven van zijn/haar overvloed, maar zorg dat het glas halfvol blijft, anders raken we uit ons evenwicht.
  Mijn glas raakte nogal eens leeg, en werd het drama van de ander mijn drama, wat niet de bedoeling is.

 2. Peter de Kock on oktober 5th, 2012 13:19

  @Alice: Precies. Ik heb het wel eens over het verschil tussen egoïstisch niet egoïstisch zijn en niet egoïstisch egoïstisch zijn. Tusen die twee zit een wereld van verschil.

 3. Petra on oktober 7th, 2012 13:34

  Geld, kracht en liefde is één energie. En als die blijft stromen is er nooit een tekort. Het blijft (rond)stromen door ontvangen, gebruiken en delen/geven. Meestal kunnen we niet alledrie evengoed en dan is er geen evenwicht.
  En wat betreft de instroom van geld, kracht en liefde: als we geen blokkades hadden… overtuigingen kunnen heel diep zitten. Maar: gelukkig zijn er ook manieren om ze op te heffen!

 4. Peter de Kock on oktober 7th, 2012 21:01

  @Petra: dat is een interessante gedachte die ik even wil laten bezinken. Ik ervaar bij alle drie nogal wat fluctuaties.

Laat je reactie achter!