Spelregels van het universum: energie

Geplaatst op 24 september, 2010 

Ik krijg nog regelmatig uitnodigingen van de spiegelogie fanclub. Ik weet nog dat tijdens het  fanclubspel altijd 1 of 2 spelregels werden voorgelezen. In totaal waren er 21 spelregels en daarvan werden er willekeurig twee uitgekozen om voor te lezen. Meestal mochten de nieuwkomers de spelregels kiezen door een getal onder de 22 te noemen. Die spelregels hadden altijd weer zo’n ‘AHA-OH JA-effect’.

Bij de uitnodiging die ik deze week ontving, was toevallig de tekst van spelregel 1 en 2 bijgesloten. Mijn oog viel op spelregel 1:

spelregel 1: energie

De fundamentele bouwstof van het universum is energie. Energie komt zowel in zichtbare als onzichtbare vorm voor.
Alles wat we zien en voelen is een uitdrukking van energie. Energie steunt ons onvoorwaardelijk. Een ander woord voor onvoorwaardelijke steun is `liefde’. Alles wat we zien en voelen is dus een uitdrukking van liefde. Als we ons verzetten tegen het stromen van energie of liefde, voelt dat oncomfortabel. Als we ons juist naar die stroom richten zijn we opgewekt en tevreden.

AHA…..OH JA…..

Bewaard onder spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

5 Reacties to “Spelregels van het universum: energie”

 1. Marco Raaphorst on september 24th, 2010 10:58

  Leuk boek trouwens. Maar ik geloof in het duel. Dynamiek is niet alles met de stroom meedoen. Je hebt altijd, altijd een tegenbeweging nodig. Dat is het grote gemis in dat boek. Liefde kan niet zonder haat en alle andere negatieve zaken. Dat is niet erg, dat maakt de liefde alleen maar krachtiger als je haar herkent.

  Ik ga ff een lekkere dissonant op mijn gitaar spelen vanmiddag 🙂

 2. Peter de Kock on september 24th, 2010 12:42

  AHA OH JA @Marco 🙂 Daarom zitten we ook in een mensenlichaam en wonen we op aarde zodat we dat hele spulletje kunnen ervaren.

 3. sibi on september 24th, 2010 22:09

  Ik zie ‘liefde’ als een anker. Misschien wel als een doel. Net als ‘gelukkig zijn’ een doel is. Maar dat alles wat we voelen/zien een uitdrukking van liefde is? Ik twijfel hieraan. Het lijkt me bijna te mooi om waar te zijn.

 4. Peter de Kock on september 25th, 2010 09:39

  Prachtig onderwerp om over uit te wisselen @sibi. Dank voor het delen. Liefde is voor mij onze natuurlijke staat van zijn en dat mogen we hier op aarde opnieuw ontdekken en leren manifesteren. Bijvoorbeeld door erover te bloggen 🙂

 5. Spelregels van het universum: geven en ontvangen : Zwerven door het alledaagse on oktober 19th, 2010 10:01

  […] Lees ook: Spelregels van het universum: energie […]

Laat je reactie achter!