Uit je hoofd geperst

Geplaatst op 21 mei, 2012 

Als je net zo lang met koorts in bed ligt tot uiteindelijk je hele lijf is uitgeput, merk je dat je uit je hoofd bent geperst. Uit je hoofd en in je lijf geperst. Is langzaam maar zeker die hele draaikolk aan gedachten tot stilstand gekomen. Wat een rust.

Alles ziet er vanaf dat moment heel anders uit. Inloggen op Twitter is een lachertje: wat doen al die mensen daar, waarom hebben ze het nergens over? Blogs lezen gaat heel snel want prioriteiten stellen werkt ineens heel anders: geen enkele blog komt nog door het prioriteitenfilter. Blogs schrijven lijkt ineens de meest onzinnige bezigheid die je je maar kunt voorstellen. Je bedenkt je dat alles waar je je ooit druk om hebt gemaakt er helemaal niet toe doet en dat waar je in geloofde wellicht allemaal bullshit is.

Je denkt: als ik me weer beter voel, ga ik alles anders doen. Maar dan komt die draaikolk weer op gang.

Ik ben er weer. Of misschien ben ik er juist niet. Het is maar hoe je het bekijkt.

Lees ook:

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

13 Reacties to “Uit je hoofd geperst”

 1. Marjanneke on mei 21st, 2012 13:02

  Oeja, herkenbaar…. Grappig hoe dat mechanisme van loskoppeling werkt. Gaat ook weer helemaal vanzelf.

 2. Marjanneke on mei 21st, 2012 13:03

  Wel jammer dat ik niet door de prioriteitencommissie gekomen ben trouwens:).

 3. Peter de Kock on mei 21st, 2012 19:23

  @Marjanneke: Ziek zijn kan best een spirituele ervaring zijn. Overigens geldt het genoemde prioriteitenfilter niet voor jouw blog. Dit filter werkt alleen op de blogs die ik via RSS lees en sinds jouw privacy settings lees ik de jouwe buiten mijn RSS reader om ๐Ÿ™‚

 4. Henny Bos on mei 21st, 2012 13:10

  Inspelend op je laatste zin: ‘To be or not te be is the question, to be without to be is the answer!!’

 5. Peter de Kock on mei 21st, 2012 19:24

  @Henny: Zonder die draaikolk dan, daar teken ik voor ๐Ÿ™‚

 6. Marjan on mei 21st, 2012 19:35

  Mijn ego voelt zich buitengewoon gestreeld:).

 7. Peter de Kock on mei 21st, 2012 19:51

  @Marjan: dan heb ik per ongeluk de ‘Like-knop’ van je ego aangeklikt ๐Ÿ™‚

 8. lide on mei 21st, 2012 21:19

  Wat voor bewuste keuzes heb jij na ziekte gemaakt om je rust te vinden? En wat heb je definitief of tijdelijk uit gezet…daar ben ik benieuwd naar!

 9. Peter de Kock on mei 22nd, 2012 06:01

  @Lide: Daar heb ik zelf ook nog geen idee van, ik ben sinds gisteren weer aan het werk dus ben nog maar net begonnen aan het proces van nieuwe keuzes maken om rust te vinden. Ik denk dat grenzen stellen een nieuw thema aan het worden is. Eerder nee zeggen en het dan ook menen.

 10. Michael on mei 23rd, 2012 12:52

  Misschien geen slecht idee om de situatie voor de draaikolk nog een paar dagen vol te houden, wie weet waar je met een heldere geest allemaal opkomt zonder al die afleiding. Nou ja, we hebben het er vrijdag vast uitgebreid over ๐Ÿ™‚

 11. Peter de Kock on mei 23rd, 2012 16:16

  @Michael: Doen we. En met draaiklok ben ik waarschijnlijk wel herkenbaarder ๐Ÿ™‚

 12. Michael on mei 23rd, 2012 19:15

  @Peter: Ha!Ha! Dat wel maar je haar gaat er ook zo van in de war zitten ๐Ÿ™‚

 13. Peter de Kock on mei 23rd, 2012 19:31

  @Michael: zo letterlijk had ik het nog niet bekeken ๐Ÿ™‚

Laat je reactie achter!