Kom op met die kwetsbaarheid

Geplaatst op 20 maart, 2012 

‘….. en jij hebt nog wel een netwerk over kwetsbaarheid opgericht…..’.

Kopt, samen met Janine Göbel en Lia van Berg heb ik het netwerk Mooi Kwetsbaar Zijn opgericht. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn kwetsbaarheid op commando tevoorschijn tover. Het is zoals Brene Brown zegt: we willen dolgraag de kwetsbaarheid van een ander zien maar hebben een hekel aan die van onszelf.

Als mijn kwetsbaarheid hoort ‘…..en jij hebt nog wel een netwerk over kwetsbaarheid opgericht…..’, dan duikt het liever diep weg onder de beschermende vleugels van mijn dierbare ego.

Lees ook: Mooi kwetsbaar zijn

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

5 Reacties to “Kom op met die kwetsbaarheid”

 1. Hanneke on maart 20th, 2012 21:10

  Je kwetsbaarheid laten zien heeft meerdere kanten.
  Het is eng,pijnlijk, helend, maakt mooie dingen los bij anderen.
  Misschien af en toe even de vleugels een beetje optillen:-)

 2. Peter de Kock on maart 21st, 2012 10:22

  @Hanneke: Een kant die er mag zijn is de kant dat het zich even niet hoeft laten zien 🙂

 3. Katinka on maart 20th, 2012 22:17

  Tja, kwetsbaarheid blijft kwetsbaar: volkomen logisch dat je niet altijd, overal en met iedereen het achterste van je tong laat zien. De houding die zegt dat t moet, getuigt wat mij betreft van een gebrek aan inlevingsvermogen. Ik zou ook reageren met: je kunt de pot op… Dat is niet ego maar gezonde zelfbescherming. Eerst een veilige omgeving, dan je kwetsbaar opstellen, niet andersom.

 4. Peter de Kock on maart 21st, 2012 10:25

  @Katinka: Interessant, ik denk dat ik gezonde zelfbescherming associeer met ego. Thx.

 5. Hanneke on maart 29th, 2012 19:05

  Peter ja zo had ik het nog niet bekeken:-)

Laat je reactie achter!