Mooi kwetsbaar zijn

Geplaatst op 23 januari, 2012 

Vorige week hebben Lia van den Berg, Janine Göbel en ik, het sociaal netwerk ‘Mooi kwetsbaar zijn’ opgericht:

‘Mooi kwetsbaar zijn’ is bedoeld voor moedige mensen: mensen die hun verhalen over kwetsbaarheid en ervaringen met kwetsbaarheid willen delen met anderen. Mensen die ondervonden hebben dat het leven niet altijd ‘maakbaar’ is, dat het tegen kan zitten en ze er soms flink van balen. Deze site is ook bedoeld om elkaar te bemoedigen, ervaringen en tips uit te wisselen omdat je uit ervaring weet wat de ander doormaakt.’

De aanloop ernaar toe begon eigenlijk in september vorig jaar. Via Twitter zocht Lia van den Berg naar mensen die graag een soort ‘Over de streep‘ wilden organiseren maar dan voor volwassenen. Meteen ontstond er een groep van zeven enthousiaste mensen, zes ervan actief op het gebied van coaching en eentje die zich zwerver door het alledaagse noemt 🙂

Van deze groep zijn uiteindelijk alleen Lia, Janine en ik overgebleven. Ook het oorspronkelijke idee, over de streep voor volwassenen, is onderweg gesneuveld. Uit de rokende puinhopen van wat we in eerste instantie voor ogen hadden, was daar ineens het idee om ‘Mooi kwetsbaar zijn’ op te richten. En dan is NING wel een heel mooi gereedschap om meteen aan de slag te gaan.

Heb je zin om mee te doen (gratis)? Je vindt ‘Mooi kwetsbaar zijn’ hier: http://mooikwetsbaarzijn.ning.com/

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

7 Reacties to “Mooi kwetsbaar zijn”

 1. Petra on januari 23rd, 2012 21:08

  Gefeliciteerd – opdat het mooie kwestbare ‘kindje’ het voorbeeld van het onschuldige kind mag zijn!

 2. Peter de Kock on januari 24th, 2012 05:56

  Dank je wel @Petra, we zijn er erg blij mee.

 3. Hanneke on januari 25th, 2012 14:05

  Wat een mooi initiatief!

 4. Peter de Kock on januari 25th, 2012 20:28

  Dank je wel @Hanneke. Zin om mee te doen?

 5. Hanneke on januari 28th, 2012 11:48

  Uhm….ja….

 6. Michel ten Hoove on januari 29th, 2012 22:55

  Tsja, mooi kwetsbaar zijn. Daar moet je inderdaad lef voor hebben. Ook lijkt het echt een vrouwending te zijn, als ik kijk naar de man/vrouw verhouding op de ning site.

  Zelf herken ik de behoefte kwetsbaarheid te willen en durven tonen. Soms lukt me dat. Soms minder. Out in the open op internet kwetsbaarheid tonen vind ik eng. Met een internet waar ook de reaguurders van Geen Stijl rondwaren kan kwetsbaarheid tonen immers ook als een boemerang in je gezicht terug slaan.

  Best een dilemma dus. Vind je niet?

 7. Peter de Kock on januari 30th, 2012 06:00

  @Michel: Klopt. In een disfunctionele cultuur als de onze is de enige emotie die een man is toegestaan te voelen ‘boosheid’. Het is een beetje een John Wayne syndroom: ook al word je been eraf geschoten, je blijft doorlopen zonder een kik te geven. En zo groeien we op met een scheef beeld van wat een man is. Op dit gebied is nog wat werk te verzetten.

Laat je reactie achter!