Blijf rennen

Geplaatst op 16 juni, 2011 

Rennen papa, rennen, ik wil ook een ballon.

Vader en dochter renden over het schoolplein. ‘Er zijn er niet zo veel meer hoor’ roept een  teleurstellingsmanager ze na. Het is de moeder van een kind dat wel een ballon heeft.

Binnen in het schoolgebouw is geen spoor te ontdekken van de ballonnen. ‘Misschien zijn ze op’ zegt de vader tegen zijn dochter. Ze begint te huilen. ‘Ik blaas thuis wel een ballon voor je op.’ Ook hij is teleurstellingsmanager.

In een andere gang van het schoolgebouw vinden ze de bron van de ballonnen. Er is er nog eentje. Blij pakt het meisje de laatste ballon. ‘Wat een geluk, je hebt de laatste’ zegt de vader. ‘Nu heeft een ander kindje geen ballon’ antwoordt het meisje en houdt triomfantelijk haar grote groene ballon omhoog.

Werk aan de winkel voor een andere teleurstellingsmanager denk ik.

Sommige mensen zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je geen verwachtingen en verlangens meer hebt en dat dit spiritueel is. Misschien is dat wel zo. Maar hebben zij wel eens een vader samen met zijn dochter over het schoolplein zien rennen voor een ballon? Hebben zij wel eens het gezicht gezien van een kind dat de laatste ballon had? Mooi man!

Ja maar….. zullen de teleurstellingsmanagers roepen, en dat kind dat net naast de laatste ballon grijpt dan?

Het gezicht van dat kind is net zo mooi als dat kind dat wel een ballon heeft, het ziet er alleen anders uit en het maakt andere geluiden. En als dat kind in zijn/haar leven genoeg van dat soort ervaringen heeft, teleurstelling na teleurstelling na teleurstelling, dan kan het later altijd nog teleurstellingsmanager worden.

Te veel teleurstellingen, dat is wat alle teleurstellingsmanagers met elkaar gemeen hebben. En ook dat ze niet meer rennen voor een ballon.

Blijf rennen.

Bewaard onder vaderschap, Verhaaltjes

Tags: , , ,

Reacties

5 Reacties to “Blijf rennen”

 1. marc on juni 16th, 2011 12:13

  Soms is het best wel moeilijk om te blijven rennen na veel teleurstellingen, maar volgens mij toch wel de manier om momenten van geluk te blijven ervaren.

 2. Peter de Kock on juni 16th, 2011 17:59

  Ik vind dat ook wel eens lastig @Marc en wil graag selectief te zijn in waar ik voor ren. Soms heb ik pauze en ren ik een tijdje niet tot er ineens weer dingen opduiken waar ik graag een sprintje voor trek. Ik vind een jachtluipaard wel een inspirerend voorbeeld 🙂

 3. Daan on juni 16th, 2011 19:04

  en als dochter manager moet ik maar zien dat ik de ene bij houd om een ballon te bemachtigen en de ander moet ik juist weer meesleuren,

 4. Peter de Kock on juni 16th, 2011 20:40

  @Daan: klinkt als een spagaat als je met allebei tegelijk op pad bent 🙂

 5. Es on juni 19th, 2011 22:40

  tackle de teleurstellingsmanagers van deze wereld! Mooi wordvinding Peter!

Laat je reactie achter!