Emotionele heling als reden om te bloggen

Geplaatst op 14 juli, 2010 

Er zijn een heleboel redenen om te bloggen. Of om het juist niet te doen 🙂

Deze week las ik het artikel “Personal Blogging for Emotional Healing – 7 Tips for Bloggers” . De titel klonk veelbelovend en de inhoud viel me tegen. Toch wil ik het artikel hier noemen omdat emotionele heling een zeldzame reden is om te bloggen. Zeldzaam maar wel zeer gezond.

Misschien heb je gemerkt dat als je gaat bloggen er allerlei ‘bijwerkingen’ zijn. Emotionele heling kan zo’n bijwerking zijn. Als die bijwerking je bevalt, kun je je er in je blog meer op richten en je blog zelfs gebruiken als gereedschap voor emotionele heling.

Twee quotes uit het artikel:

“Secrecy prevents healing”

Dit klopt en het is geen toeval dat dit aansluit op stap 4 en vooral stap 5 van het spirituele twaalf stappen programma. Het twaalf stappen programma is een waardevol en zeer krachtig gereedschap als het om emotionele heling, verslaving of codependency gaat (deze drie zijn met elkaar verbonden). Dingen op een gezonde manier naar buiten brengen, maakt de weg vrij voor heling (let op: op een gezonde manier!).

“Blogging’s cheaper than therapy, lasts longer than mastu***tion (….)”.

Slecht nieuws voor de therapeuten en goed nieuws voor jou want door te bloggen kun je je eigen therapeut worden.

Lees ook:  ‘Schrijven is jezelf ontmoeten op papier‘.

Bewaard onder Bloggen, Codependency, Schrijven

Tags: , ,

Reacties

3 Reacties to “Emotionele heling als reden om te bloggen”

 1. Hanneke on juli 14th, 2010 13:49

  Ha peter, ik heb de artikelen nog niet gelezen, maar ik heb wel degelijk gemerkt dat bloggen ook dingen bij mij losmaakt, dat had ik van tevoren nooit gedacht. Voor mij is het beegonnen met: lekker mijn eindeloze verhalen over mijn dieren bloggen. Gaandeweg kwam er meer behoefte om wat persoonlijker dingen te delen, op te schrijven. Best wel eng, maar het werkt voor een deel zeker helend voor mij. Of ik kom tot nieuwe inzichten.
  Voor mij is dat op dit moment niet genoeg, dus ik hou de therapeuten nog even aan het werk:-)

 2. karin r. on juli 14th, 2010 14:58

  zo. echt wel!

 3. Peter de Kock on juli 14th, 2010 21:53

  Yes! Twee ervaringsdeskundigen. Dank @Hanneke en @Karin.

Laat je reactie achter!