Schrijven is jezelf ontmoeten op papier

Geplaatst op 3 juni, 2008 

Sinds een week of twee ben ik lid van het NOAM netwerk. Dit netwerk  heeft op dit moment al 241 leden en er komen nog dagelijks nieuwe leden bij die via het netwerk informatie, ervaringen en inzichten uitwisselen op het gebied van oplossingsgricht werken, coachen, sturen en managen.

Via dit netwerk ben ik op zoek naar allerlei vormen van zelf-coaching. Hoe coach je jezelf op weg naar  de realisatie van je dromen? Een droom hebben is één ding maar je droom realiseren is andere koek.  Op een forumdiscussie op het NOAM netwerk schreef ik het volgende:

…wat voor mij goed werkt om mezelf te coachen is schrijven. Als ik schrijf ontstaat er een ontmoeting op papier die te vergelijken is met de ontmoeting van een coach met zijn of haar client. Het schrijven doe ik dagelijks aan het begin van de dag, zonder verder protocol. Ik schrijf over datgene wat zich op dat moment aandient. De ene keer schrijf ik de frustratie van me af, de andere keer schrijf ik doelen op, weer een andere keer succesjes die zijn behaald en weer een ander keer stel ik me zelf alleen maar vragen. Of ik fantaseer er op papier op los over hoe het zal zijn als mijn doelen bereikt zijn…

Je kunt je eigen coach zijn en schrijven kan hierbij helpen. Schrijven is jezelf ontmoeten op papier.

Bewaard onder Oplossingsgericht werken, Schrijven

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!