Boek uit

Geplaatst op 3 mei, 2010 

Het boek is uit. Ik heb het over ‘Linchpin’ van Seth Godin, een boek dat ik wil toevoegen aan mijn lijstje boeken die mijn denken veranderden.

Het laat ook wel een soort van leegte achter nu het boek uit is. Op het tafeltje naast de bank waar Linchpin altijd op me lag te wachten, ligt alweer een ander boek klaar. Maar voordat ik daarmee  begin eerst nog een paar woorden over Linchpin want Seth Godin’s boodschap is te groot en te belangrijk om er verder niets meer mee te doen.

Het is trouwens onmogelijk om er niets mee te doen want ik ben het reptielenbrein gaan herkennen, ik zie het regelmatig in actie bij mezelf en anderen. En wat dat op termijn aan verandering brengt, daarnaar ben ik enorm nieuwsgierig want vanuit de kwantumfysica is bekend dat alleen al het observeren van iets een verandering teweeg brengt in datgene dat geobserveerd wordt. Dus laat ik daar maar mee beginnen: het observeren van het reptielenbrein.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Boek uit”

 1. Patty Golsteijn on mei 3rd, 2010 19:44

  Tja, need I say more? Geweldig boek! Het heeft mij in elk geval geïnspireerd om mijn baan op te zeggen (ik wilde geen radertje meer zijn) en binnenkort fulltime zelfstandig ondernemer te worden.

 2. Peter de Kock on mei 3rd, 2010 20:23

  Gefeliciteerd Patty, wat leuk! Ik hoor het stemmetje van het reptielenbrein alweer zeggen dat je ook je baan kunt houden zonder een radartje te zijn maar ik weet inmiddels beter 🙂

 3. karin r. on mei 3rd, 2010 19:53

  ligt hier thuis. ik ga ‘m nog eens lezen. eerst even mama tandoori van ernest van der kwast uitlezen en say everything van scott rosenberg. 🙂

 4. Peter de Kock on mei 3rd, 2010 20:26

  Als ik je blog en tweets lees Karin over het HBD, dan denk ik dat het boek van Seth je nog aardig wat brandstof gaat geven in je case. Ik heb respect voor je stappen.

 5. karin r. on mei 4th, 2010 21:38

  @Peter: energieslopend maar er is iets aangewakkerd wat voorbij HBD gaat. en ik denk dat jij snapt wat.
  ik zal eens tussendoor een hoofdstuk meepikken. 😉

 6. Peter de Kock on mei 4th, 2010 22:11

  Als je wilt Karin kun je via deze link naar Seth’s blog een mp3 beluisteren die het boek goed samenvat: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2010/04/aprillinchpin.html
  Scheelt tijd

Laat je reactie achter!