Mexicaanse griepprik ja of nee?

Geplaatst op 13 november, 2009 

Een vraag die veel mensen bezig houdt: een Mexicaanse griepprik ja of nee? Van wat ik op Internet lees en in mijn directe omgeving hoor, zijn er drie groepen: de groep die met zekerheid een prik wil, de groep die met zekerheid geen prik wil en de groep die twijfelt.

Wat me opvalt  is dat mensen uit de ene groep mensen uit de andere groep wil overtuigen. De ja-prikkers bewerken de niet-prikkers om toch maar te laten prikken en andersom. En de twijfelaars worden door beide andere groepen bewerkt.

Nou gaat het me niet om de inhoudelijke kant van de discussie want daar staat het Internet al vol van. Gevolg van al die overvloed aan informatie is dat niemand meer weet wat de waarheid is. Wat kun je nog geloven en wat niet? Iedereen wordt op zichzelf teruggeworpen om dat zelf te beslissen. En dat is soms best eng, bang om de ‘verkeerde’ beslissing te nemen. En  elkaar overtuigen, wakkert die angst naar mijn idee nog verder aan.

Deze week was ik tijdens een etentje zelf getuige van zo’n ja-prik / nee-prik discussie en ik schok ervan. Maar naarmate de discussie vorderde hoorde ik de beide ‘kampen’ eigenlijk hetzelfde zeggen, namelijk dat de keuze voortkomt uit de behoefte aan bescherming van de gezondheid. Iemand kiest voor niet-prikken omdat hij/zij gezond wil zijn. En iemand anders kiest voor wel-prikken omdat hij/zij gezond wil zijn.

Iedereen wil hetzelfde: gezond zijn. Alleen de strategie, de invulling ervan, is anders. En dat maakt dat mensen die hetzelfde willen met elkaar de strijd aangaan. En daar kun je volgens mij ook ziek van worden.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Mexicaanse griepprik ja of nee?”

 1. Ingrid on november 13th, 2009 12:08

  Ik hoor bij de groep van de mensen waarvan het gevoel zegt: “niet inenten” maar waarvan het ego zich laat beinvloeden door de mensen die zeggen dat vaccinatie noodzakelijk is. Ik doe het dus niet en toch voel ik angst en onzekerheid.

 2. Peter de Kock on november 13th, 2009 12:40

  Ik denk dat veel mensen zich onzeker voelen Ingrid. Misschien is het juist daarom dat mensen elkaar willen overtuigen, om de eigen angst niet onder ogen te hoeven zien en om deze te ‘fixen’ door ten strijde te trekken tegen de andere mening.

 3. Petra on november 13th, 2009 14:05

  Ik peins er niet over. Maar gelukkig kunnen we allemaal zelf kiezen! Ook of we ons bang laten maken of niet…

 4. Peter de Kock on november 13th, 2009 14:17

  Misschien is dat inderdaad wel de rijkdom van de hele situatie Petra, de vrijheid van keuze.

Laat je reactie achter!