Lang haar

Geplaatst op 20 oktober, 2009 

Afgelopen weekend schreef iemand me na het lezen van ‘Truttig tiepje’ het volgende:

‘Wat betreft het truttig tiepje ik herken me daar wel in, niet in het tiepje, maar in het oordelen. Ik moet me ook iedere keer voor houden dat als ik jou zie met je lange haar, dat het niets zegt over jou als persoon.’

Oordelen zijn op zich onschadelijk, iedereen heeft ze. Ze komen aanwaaien net als de wind en waaien ook zo weer weg. Ze worden pas tricky als je ze gaat geloven en ernaar gaat handelen. Stel dat je de liefde van je leven laat schieten omdat hij toevallig lang haar heeft of omdat zij je toevallig doet denken aan een truttig tiepje…

Oordelen kunnen ook wat te vertellen hebben. Het is dan nuttig ze te herkennen om onderliggende onbevredigde behoeften op te sporen. Oordelen zijn de tragische expressie van onbevredigde behoeften zegt Marshall Rosenberg.  Anders dan veel mensen denken gaat Geweldloze Communicatie niet over het uitroeien van oordelen maar over het vertalen ervan naar onbevredigde behoeften.

Ik moest wel lachen over die oordelen over lang haar. Ik dacht dat dit soort issues in de jaren 60 dankzij de Beatles al lang en breed waren opgelost. Speciaal voor de e-mail schrijfster: Catapult met ‘Let your hair hang down’.

Bewaard onder Muziek, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Lang haar”

  1. Petra on oktober 21st, 2009 11:58

    Nu ben ik wel erg benieuwd hoe lang jouw haar dan is! Zou je niet eens een recente foto plaatsen bij dit blogje???

  2. Peter de Kock on oktober 21st, 2009 13:01

    Dat valt best mee hoor Petra, al zeg ik het zelf. Maar mijn profielfoto is inderdaad wel aan een update toe.

Laat je reactie achter!