Briljante denkgeest

Geplaatst op 13 augustus, 2009 

De woorden ‘niet’ en ‘nooit’ vind ik toch wel aardig bizar. Het universum kent ze niet, onze denkgeest ook niet (denk maar eens niet aan chocolade ijs en waar denk je dan ineens aan? Juist, aan chocolade ijs) en toch heeft onze denkgeest die woorden uitgevonden.

Rara hoe kan dat? Hoe kan onze denkgeest woorden uitvinden die het zelf niet herkent? En zou dat ook voor andere woorden gelden, dat onze denkgeest ze wel heeft uitgevonden maar niet herkent?

Ik hou het er maar op dat onze denkgeest zo uitermate briljant te werk gaat dat het zelfs dingen kan uitvinden die het niet herkent. Dat het iets heeft uitgevonden en dan zegt ‘Wow, te gek dat ik dit heb uitgevonden! Maar wat is het eigenlijk?’

(Geïnspireerd door ‘Vrolijk‘, een blogpost van Petra Maartense)

Bewaard onder Communicatie, Mening

Tags: , , ,

Reacties

2 Reacties to “Briljante denkgeest”

  1. Gertrud Althausen on augustus 14th, 2009 15:45

    niet en nooit zijn uitgevonden door onze denker maar worden niet herkend door het universum want dat werkt niet met negatieven – dus niet de denker begrijpt het niet maar de universele energie, onze ziel…..

  2. Gertrud Althausen on augustus 14th, 2009 17:37

    aanvulling: denken is aards en in zwart-wit, ziel en universum zijn multicolored, alles is mogelijk….nu hopelijk iets duidelijker *ofklunz*

Laat je reactie achter!