Hoe asshole gedrag nuttig kan zijn

Geplaatst op 3 april, 2009 

Niks is zinloos en alles heeft nut. Of dat zo is bepaal je zelf door hoe je met situaties en andere mensen en hun gedrag omgaat.

Ik zit me al een tijdje te ergeren aan iemands gedrag. Ik heb die ander leren kennen als iemand die onverschillig is en ongeïnteresseerd in anderen. Ik heb ook wel eens geen interesse in een ander of in zijn/haar verhaal maar ik heb het hier over gedrag waar onverschilligheid en desinteresse, vanuit mijn perceptie, een dikke rode draad vormen. En daar erger ik me aan.

En ik heb er ook last van, misschien niet eens zozeer van dat gedrag van die ander, maar van mijn eigen ergernis. Ik raak er van uit balans en schiet vol in de oordelen. Ik vraag me al een tijdje af wat me dit wil vertellen, waar het me mee wil helpen, wat die ander naar me terugspiegelt.

Al een paar maanden duikt met enige regelmaat het begrip kernkwadranten bij me op. Ik wist wel wat het ongeveer inhield maar had er niet eerder serieus aandacht aan besteed. Tot ik deze week ineens weer die kernkwadranten voorbij zag komen in een tekst waar ik aan werkte. Dan is het geen toeval meer (voor zover toeval bestaat) maar dan wil het iets zeggen.

Gisteren ben ik met de kernkwadranten aan het puzzelen gegaan om uit te zoeken wat mijn ergernis mij wil vertellen. Guess what? Dat gedrag van die ander, helpt me om mijn kernkwaliteit, valkuil en uitdaging in kaart te brengen.

 

 

 

Via mijn allergie voor desinteresse en onverschilligheid, kom ik bij mijn kernkwaliteit, valkuil en uitdaging. Die ander, wiens gedrag doorschiet in wat voor mij de uitdaging is, helpt me dit te herkennen en erkennen. Leuke tool voor zelfreflectie en zelfcoaching die kernkwadranten.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “Hoe asshole gedrag nuttig kan zijn”

 1. Gertrud Althausen on april 3rd, 2009 17:51

  ….het kan nog anders liggen want ook dit is maar de deksel van de put die eronder ligt

 2. Gertrud Althausen on april 3rd, 2009 18:00

  hier de tool met de passende energie:
  http://i4.photobucket.com/albums/y150/vlammetje11/mannelijkeenergie.jpg

  …maar waar bemoei ik me ook weer mee he!

 3. Peter de Kock on april 3rd, 2009 19:10

  Bedankt voor je ‘bemoeienis’ Gertrud. Bijzonder, die afbeeldingen. Mijn rationele kant wil precies weten wat het betekent en wat het inhoudt en dat is nou juist niet de bedoeling schat ik in. Ik ga het gewoon voelen en ervaren. Thanks.

Laat je reactie achter!