Nirvana is just a thought away

Geplaatst op 25 mei, 2008 

Wist je dat het gedeelte in onze hersenen dat verantwoordelijk is voor de onophoudelijke stroom van gedachten zich in onze linker hersenhelft bevindt en dat het niet groter is dan een pinda? Het is dit kleine groepje hersencellen waarmee we ons identificeren, brain chatter die ons doet denken dat we onze gedachten zijn.

Jill Bolte Taylor, de Amerikaanse neurowetenschapper die een herseninfarct kreeg waardoor haar linker hersenhelft uitviel, vertelt hierover tijdens een vierdelig gesprek met Oprah Winfrey.

De innerlijke vrede waar we allemaal naar op zoek zijn, die hebben we al want die bevindt zich in onze rechter hersenhelft. Hoe het is om deze innerlijke vrede  werkelijk te ervaren, daarover vertelt Jill Bolte Taylor in haar gesprekken met Oprah. Jill’s boodschap is dat we deze vrede allemaal kunnen ervaren: ‘Nirvana is just a thought away’ zo zegt zij. Haar advies: “pay attention to your thoughts, we are not our thoughts”.

Zie ook: eenheidsbewustzijn.

Bewaard onder Inspiratie, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!