Eenheidsbewustzijn

Geplaatst op 30 april, 2008 

Je kent vast wel dat onvermoeibare stemmetje in je hoofd dat onophoudelijk commentaar geeft op van alles en nog wat. Het tettert de hele dag door over allerlei details, zeurt, klaagt, oordeelt, interpreteert en analyseert er stevig op los. Wat zou er toch gebeuren als je dit stemmetje kon uitschakelen?

Jill Bolte Taylor, een Amerikaanse neurowetenschapper kreeg een herseninfarct waardoor functies van haar linker hersenhelft wegvielen en het stemmetje ophield met tetteren. Openhartig en met humor vertelt zij over eenheidsbewustzijn in het fimpje ‘How it feels to have a stroke’.

Bewaard onder Inspiratie, spiritualiteit

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Eenheidsbewustzijn”

  1. Ingrid on mei 28th, 2008 09:50

    Een ontroerend filmpje vond ik. Wat een ingrijpende gebeurtenis en wat een inzichten! Dezelfde inzichten die ik ook heb gelezen in het boek “Een nieuwe aarde” van Eckhart Tolle. Een geweldig en praktisch boek dat bij mij heel veel teweeg heeft gebracht. Een aanrader voor iedereen. Misschien een idee om daar een stuk over te schrijven op jouw weblog Peter. Ook de 10 uitzendingen van Oprah Winfrey met Eckhart Tolle zijn erg waardevol. Ieder hoofdstuk uit het boek wordt besproken en er komen ook mensen uit alle delen van de wereld in de uitzending om vragen te stellen aan Eckhart.
    Ik ben er mee bezig om me steeds meer bewust te zijn van het NU. Thuis lukt me dat nog het best, vooral als ik met mijn dochter Yfke bezig ben. Maar ozo snel vergeet ik het weer als ik in de drukte buitenshuis ben. Achteraf besef ik dat ik weer op standje “automatische piloot” stond omdat ik me gejaagd voel. Gelukkig weet ik nu wel waar dat dan vandaan komt. Ik was weer eens bezig met het verleden of de toekomst. Omdat ik dat al mijn hele leven doe, mag ik wel wat meer geduld met mezelf hebben. Het hoeft niet in een keer. (het zou natuurlijk wel makkelijk zijn!!!)

  2. Peter de Kock on mei 28th, 2008 09:57

    Dank Ingrid voor je reactie. Het is heel nuttig om je dingen achteraf te beseffen, de tijd tussen een gebeurtenis en het bewustzijn wordt korter. Let maar op. Liefs, Peter.

Laat je reactie achter!