Tien verrassende ontmoetingen

Geplaatst op 4 oktober, 2010 

 1. Een filmmaakster die films maakt van inspirerende mensen.
 2. Een ex-miljonair die de wereld rondreist om samen te komen, te delen, te ontmoeten en uit te wisselen.
 3. Een natuurkundige met een wetenschappelijke kijk op het begrip energie.
 4. Een rechter die de meeste voldoening beleeft als mensen hun problemen onderling oplossen.
 5. Twee zielen die elkaars tweelingziel zijn.
 6. Een politica met een visie op een eigentijdse grondwet.
 7. Een gepassioneerd dierencommunicator die tolkt tussen mens en dier.
 8. Een tv-programmamaakster met een passie voor mensen en hun verhalen.
 9. Een superhandige alleskunner die het hart en ziel van een machine begrijpt.
 10. Een Macedonische die haar eigen weg vindt in Nederland.

Het zouden de tien verrassingen van een hele week kunnen zijn en het zou een rijke week zijn. Maar dat waren het niet, het waren de verrassingen van één dag, van één verjaardagsfeestje van iemand die ik maar één keer eerder had ontmoet.

En dat ik daar was, was ook een verrassing. Niet in de laatste plaats voor mijzelf. Toen ik de uitnodiging kreeg zei mijn intuïtie meteen: wat leuk, gaan. En mijn reptielenbrein riep nog harder: belachelijk, je kent haar niet eens.

Onderweg naar het feestje had ik de intentie uitgesproken om een leuke middag te hebben met creatieve mensen en inspirerende gesprekken. Nou, dat heb ik geweten. Ik kwam ogen en oren tekort.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

7 Reacties to “Tien verrassende ontmoetingen”

 1. karin r. on oktober 4th, 2010 14:19

  goed doorslapen was voor mij een verrassing. ik sliep de laatste week niet meer zo heel erg goed!

 2. Peter de Kock on oktober 4th, 2010 17:26

  Fijn @Karin, dat doorslapen. Door slecht slapen kun je behoorlijk gesloopt worden.

 3. Petra on oktober 4th, 2010 22:18

  Door jouw ervaring, die je zo mooi verwoordde en hier nog eens neerzet, kijk ik er zelf ook ineens met andere ogen naar en voel ik me inderdaad de koning te rijk met zoveel diversiteit in mijn omgeving. Maar je bent er een vergeten in het rijtje: Diegene die zo geboeid en oprecht benieuwd is naar ieders verhaal! Das goud waard!

 4. Peter de Kock on oktober 5th, 2010 17:38

  Dank je wel @Petra, ik weet al wie je bedoelt 🙂 En ik ben ook een andere bijzondere ontmoeting vergeten: Ganesha.

 5. Hanneke on oktober 7th, 2010 14:59

  Wat mooi om te lezen al die prachtige verrassingen!
  Ik kom hier weer vaker lezen, dat doet me goed:-)

 6. Peter de Kock on oktober 7th, 2010 17:48

  Mooi compliment, dank je @Hanneke.

 7. Vervulling, leegte en vervulling : Zwerven door het alledaagse on oktober 8th, 2010 10:02

  […] Heb je dat wel eens, dat een behoefte (of meerdere behoeften) zo overvloedig vervuld wordt, dat er een dag of week later een gevoel van leegte overblijft? Ik wel. Zondag nog, de dag na de tien verrassende ontmoetingen. […]

Laat je reactie achter!