Wie ben ik?

Geplaatst op 29 september, 2009 

Vraag je jezelf wel eens af wie je bent? Vorige week donderdag, fietsend op weg naar huis, was daar ineens die vraag: wie ben ik? De daarop volgende dagen raakte ik overdonderd door antwoorden.

Zo ontdekte ik eerst de website www.michaelteachings.com met artikelen over ziele leeftijden en de verschillende rollen die we kiezen te vervullen voordat we incarneren. Met wat ik daar las had ik al zoveel antwoorden dat ik daar nog wel een poosje mee onder de pannen ben. Maar er kwam nog veel meer.

Een dag later bood Gertrud Althausen me aan een numerologie voor me uit te werken aan de hand van mijn geboortedatum en naam. Ik nam het aanbod graag aan en zondag had ik al een bijzonder gedetailleerde beschrijving in mijn mailbox.

Als extra service kreeg ik van Gertrud ook nog mijn persoonlijke kinkaart volgens de Tzolkin, de Maya kalender.

Er kwam ook nog een toetje: Huub Koch stuurde me een communicatie concept toe, gebaseerd op een eerder gesprek en vragen die hij me had gesteld over ondernemerschap en hoe ik me daarin onderscheid.

Zo had ik binnen een paar dagen vier totaal verschillende invalshoeken op de vraag ‘Wie ben ik?’. De invalshoeken overlapten elkaar, vulden elkaar aan en waren ook totaal verschillend.

Zo langzamerhand heb ik het idee dat wie ik ben, wie jij bent of wie wij zijn, niet is afgebakend in de zin van een opsomming van een aantal eigenschappen en kwaliteiten. Ik denk dat ‘alles’ in ons is, dat we ‘alles’ zijn. En dat de mate van iemands bewustzijn en de omstandigheden waarin iemand verkeert (het boek ‘The tipping point‘ van Malcolm Gladwell geeft prachtige voorbeelden van hoe omstandigheden en omgeving een grote rol kunnen spelen), bepaalt uit welk vaatje iemand tapt. Zo tap ik de ene keer bijvoorbeeld ‘luiheid’ en de andere keer ‘hard werken’.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , ,

Reacties

3 Reacties to “Wie ben ik?”

 1. Joep Oomen on september 30th, 2009 01:01

  Leuk stuk P. en een heel wezelijke vraag. (lees the why are i’m here cafe).
  Mijn Ego gaf altijd graag antwoord op die vraag. Nu wil ik weten wie ik ben zonder al die dingen die ik doe vanuit mijn hoofd. Wat mij geholpen heeft is te zien wat de rode draad was in dat wat ik de afgelopen 41 jaar heb gedaan.
  “Wat was hetgeen wat ik gedaan heb, zonder te kijken naar wat ik dacht wat ik aan het doen was.?”
  Volgens de Tzolkin ben ik een boodschapper, en dat voelt wel goed. Daarmee ook de rechtvaardiging van deze comment 🙂

 2. Peter de Kock on september 30th, 2009 09:11

  Dank je wel boodschapper. Het leuke van zo’n vraag als ‘wie ben ik?’ of ‘waarom ben ik hier?’, is dat het in eerste instantie nieuwe inzichten oplevert en verheldering. En in een drang naar nog meer inzichten duikt er dan nog meer informatie op waardoor de verwarring weer toeslaat en alles weer terug bij ‘af’ lijkt te zijn. Ik vind het antwoord van Eckhart Tolle ook wel aardig. Op de vraag wie hij is antwoord hij: IK BEN.

 3. Een hele kudde ikken | Peter’s weblog on september 30th, 2009 13:40

  […] laat ‘Wie ben ik?‘ gepost met de stille hoop dat deze vraag me even met rust zou laten maar de antwoorden […]

Laat je reactie achter!