Verlangen + Angst = Avontuur

Geplaatst op 16 augustus, 2008 

Jaren geleden tijdens motorrijles vroeg mijn instructeur op een keer: “Hoe stuur je een motor?”. Onervaren maar logisch nadenkend antwoordde ik “Met het stuur natuurlijk”. “Een motor stuur je met je ogen, waar je naar kijkt daar ga je naar toe” zei hij”. Vervolgens liet hij me dit zelf ondervinden aan de hand van de vele oefeningen met de pionnen. Ik denk nog vaak terug aan de wijze woorden van mijn instructeur die niet alleen op motorrijden van toepassing zijn maar op het hele leven.

Tijdens de vakantie las ik voor de tweede keer het boek “De Alchemist” van Paulo Coelho. Gewoonlijk koop ik voor de vakantie altijd een nieuw boek maar dit keer had ik een boek uit de boekenkast getrokken dat ik een jaar of drie geleden als eens had gelezen. Terwijl ik dit boek opnieuw zat te lezen vroeg ik me af: “Hoe lees je een boek?”. De Alchemist zo moet je weten, is waarlijk een magisch boek dat iets in je in beroering brengt.

Ik geloof dat als je een boek leest dat je echt raakt, je het boek met je ziel aan het lezen bent en dat daardoor nieuw verlangen kan ontwaken. Verlangen dat er misschien altijd al is geweest maar nooit eerder is opgemerkt.

In het boek “De Alchemist” verlangt Santiago, een schaapsherder, ernaar om zijn persoonlijke legende te ontdekken. Je persoonlijke legende is de reden van je bestaan, iedereen heeft een persoonlijke legende. Het verlangen om je persoonlijke legende te vinden kan op allerlei manieren ontwaken. Door een boek met je ziel te lezen bijvoorbeeld. Het ontwaken van het verlangen roept ook een reactie op: angst, een teken dat het avontuur is begonnen want verlangen + angst = avontuur.

Bewaard onder Boeken

Tags: , , , ,

Reacties

10 Reacties to “Verlangen + Angst = Avontuur”

 1. Eerherstel voor de angst : Peter's weblog on februari 14th, 2010 13:31

  […] Verlangen + Angst = Avontuur […]

 2. Eerherstel voor de angst : Peter's weblog on februari 14th, 2010 13:31

  […] Verlangen + Angst = Avontuur […]

 3. Eerherstel voor de angst : Peter's weblog on februari 14th, 2010 13:31

  […] Verlangen + Angst = Avontuur […]

 4. Eerherstel voor de angst : Peter's weblog on februari 14th, 2010 13:31

  […] Verlangen + Angst = Avontuur […]

 5. Eerherstel voor de angst : Peter's weblog on februari 14th, 2010 13:31

  […] Verlangen + Angst = Avontuur […]

 6. Vraag en antwoord: wie of wat is Homer Hickam? : Peter's weblog on februari 19th, 2010 12:17

  […] Verlangen + angst = avontuur […]

 7. Vraag en antwoord: wie of wat is Homer Hickam? : Peter's weblog on februari 19th, 2010 12:17

  […] Verlangen + angst = avontuur […]

 8. Vraag en antwoord: wie of wat is Homer Hickam? : Peter's weblog on februari 19th, 2010 12:17

  […] Verlangen + angst = avontuur […]

 9. Vraag en antwoord: wie of wat is Homer Hickam? : Peter's weblog on februari 19th, 2010 12:17

  […] Verlangen + angst = avontuur […]

 10. Vraag en antwoord: wie of wat is Homer Hickam? : Peter's weblog on februari 19th, 2010 12:17

  […] Verlangen + angst = avontuur […]

Laat je reactie achter!