Verhalen tijdens het opruimen

Geplaatst op 10 juli, 2024 

In plaats van een foto en een verhaaltje over het zwerfafval dat we afgelopen weekend zoal hebben opgeruimd, wil ik graag eens iets anders delen over het ZAPpen.

Het leuke van ZAPPen is dat iedereen zelf bepaalt hoe hij/zij het liefste te werk gaat en wanneer. Alleen? Prima. Met z’n tweetjes? Prima. Met een groep? Prima.

Wat nou zo leuk is aan samen met anderen ZAPpen, zijn de verhalen die je tijdens en na het ZAPpen uitwisselt.

Zo kreeg ik zaterdag tijdens het ZAPpen van Marlies en verhaal te horen over een prachtig vrijwilligersproject waar zij aan heeft meegewerkt en waar regionale en landelijke media aandacht aan hebben besteed:


 
Het project heeft niets met ZAPpen te maken maar als je goed luistert naar wat er verteld wordt, herken je vast wel dat hart en ook die mindset die ook zo kenmerkend zijn voor ZAPpers.

Bewaard onder Onze wijk | Reageer

Tags: , , ,

Soms zijn het gewoon je buren

Geplaatst op 7 juli, 2024 

We kunnen allerlei beelden hebben bij mensen die de openbare ruimte vervuilen met afval. Maar soms zijn het gewoon je buren, prima volk die soms door onhandige keuzes bijdragen aan vervuiling.

Eens per twee weken wordt hier op maandag het verpakkingsafval opgehaald door de gemeente. En dan zijn er mensen, je buren bijvoorbeeld, die genoeg hebben van die plastic zakken die na twee weken beginnen te ruiken en die denken: hey, ik zet die zooi op zaterdag al buiten.

Vogels, ratten en katten denken: hey, dat ruikt naar mogelijke voedselresten, wij gaan die zakken even open scheuren. En binnen no time ligt de inhoud op straat. Mijn straat, jouw straat, onze straat.

Ook die van de buren maar die zijn al sinds zaterdag blij dat die zakken het huis uit zijn. Want dat huis is hun huis en de openbare ruimte zo denken ze, is van de gemeente. Sorry beste buren, die openbare ruimte is van ons allemaal.

Een fijne zondagavond nog.

Bewaard onder Onze wijk | Reageer

Tags: ,