Hoe schrijf je ‘’Veurhai’?

Geplaatst op 3 juli, 2019 

Zaterdag zouden we weer zwerfafval opruimen. Niet zoals gewoonlijk in onze eigen wijk Oosterheide maar in Slotjes Oost omdat Theo daar woont. Hij komt ons altijd weer helpen om in Oosterheide zwerfafval op te ruimen en dan is het wel zo tof om ook eens met z’n allen het kanaal over te steken om Theo te helpen met zijn wijk.

Het zou warm worden, er zouden ook van die jeukrupsen zijn en dan ook nog een Eikenlaan nota bene. Alles annuleren dan maar? Mwaaaah, volwassenen kunnen zelf kiezen: we gaan gewoon van start.

We hadden in Slotjes Oost haast geen zak te doen en dan voelt rondlopen met zo’n grijpstok wel een beetje raar. Een beetje zoals met een hondenriem in de hand de straat op gaan zonder dat er een hond aan zit. Wel vonden we een erg mooi pad langs prachtige huizen en landerijen. Het ongemak van een haast overbodige grijpstok maakte plaats voor het gevoel toerist te zijn en daar viel goed mee te leven.

Samen met Rob op pad

Toch bleek die werkloze grijpstok best functioneel want een bewoonster die ons voorbij zag lopen, bood ons spontaan flesjes gekoeld water aan. Wat lief! En zo werd het een mooie dag die na afloop wel even stevig geëvalueerd moest worden want ja, 27,9 kilo opgeruimd zwerfvuil is ongeveer de helft van wat we normaal doen. Was het toch de warmte?

Misschien zijn we gewoon niet meer zo scherp, moeten we de gemeente maar eens vragen om een teammanager aan te stellen die ons met zijn productiviteit app eens grondig gaat monitoren en analyseren. En ons organisatiemodel, platgeslagen tot een ware flatliner, past dat nog wel? Wat hiërarchische lagen doen wellicht wonderen. Procedures en voorschriften dan ook maar meteen. En vaker vergaderen natuurlijk want dat doen we ook nooit.

Bij Theo in de tuin kwamen we met gekoelde drankjes en worstenbroodjes weer snel bij positieven. Dat opruimen vinden we leuk om samen te doen en gaat juist zo goed omdat we dat zonder al die flauwekul doen. En dat we zo weinig raapten valt ook simpel te verklaren: dit is Theo’s terrein en dat houd hij dagelijks schoon, dagelijks!

Evalueren? Doe eens gezellig en neem een worstenbroodje

Dankzij Theo en Frank weet ik nu tenminste ook hoe je ‘Veurhai’ schrijft, de kers op te taart na een heerlijke ochtend samen in diezelfde Veurhai.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , , ,

Reacties

3 Reacties to “Hoe schrijf je ‘’Veurhai’?”

 1. Rob Alberts on juli 3rd, 2019 22:11

  Een dagelijks zwerfvuilronde?

  Respect!

  Zonnige groet,

 2. T Fijneman on juli 10th, 2019 10:30

  Hoi Peter Sorry voor de late reactie . We zijn het hele Huis met bij horende voor en achtertuin . aan het opknappen zo ook het Hardhouten Tuinset . Schuren en schilderen het onkruid verwijderen . Kortom alles word onder Handen genomen voor de Zomer . Maar wat een leuke en spontane Actie van jullie allemaal . Ik zeg doen we zeker nog eens over . Groetjes van Theo en Riek .

 3. Peter de Kock on juli 12th, 2019 19:18

  @Theo: Dank je wel en veel succes met alle opknapwerkzaamheden. En ja, we komen graag nog eens een keertje bij jullie zappen.

Laat je reactie achter!