Film ‘From Source To Sea’ met de Plastic Soup Surfer in Oosterhout

Geplaatst op 31 december, 2018 

Op vrijdag 15 februari 2019 vindt in Oosterhout in het voormalige zwembad de Blikken, sinds twee jaar alweer het creatieve onderkomen van Stichting Bock, de vertoning plaats van de indrukwekkende film ‘From Source To Sea’.

‘From Source To Sea’ is een project van Merijn Tinga, wereldwijd bekend als de Plastic Soup Surfer. Merijn heeft zich als doel gesteld het stoppen van de plastic vervuiling van ons leefmilieu en kreeg hiervoor eerder internationaal aandacht door zijn overtocht over de Noordzee op zijn van plastic zwerfafval gemaakte surfboard.

In ‘From Source To Sea’ maakt hij, eveneens op een van plastic zwerfafval gemaakt board, een nieuwe tocht van meer dan 1.000 kilometer vanaf de oorsprong van de Rijn tot aan de Noordzee om duidelijk te maken waar de plastic soep vandaan komt: die enorme hoeveelheden plastic die in onze oceanen drijven en inmiddels zijn doorgedrongen tot in onze voedselketen.

 

 

Oosterhout kent meer dan 200 vrijwilligers die regelmatig de straat opgaan in hun buurt of wijk om zwerfafval op te
ruimen. Zij kiezen ervoor om zelf iets te doen voor hun buurt of wijk en om een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de plastic soep. Vanuit deze vrijwilligers is het via crowd funding en met hulp van de gemeente Oosterhout mogelijk gemaakt ‘From Source To Sea’ gratis in de Blikken te vertonen en de maker ervan, Merijn Tinga, naar Oosterhout te laten komen om zijn film zelf toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Dankzij het initiatief van Jan Daamen, als ZAPPER bekend als Capt.ZAPpoz, een unieke en inspirerende kans om kennis te maken met de strijd tegen de plastic soep en om deze te steunen.

Datum: vrijdag 15 februari
Tijdstip: inloop vanaf 19:00 uur, start film 19:30
Waar: voormalig zwembad de Blikken, Paterserf 10 in Oosterhout in de wijk Oosterheide
Entree: gratis, consumpties voor eigen rekening

Vragen? Mail naar netwerkoosterheide@gmail.com

Bewaard onder Films, Onze wijk

Tags: , , , , , , , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!