Verwarde bedrijven

Geplaatst op 2 december, 2017 

Verwarde personen, je leest en hoort er bijna dagelijks over. Schrijnende gevallen waar we als samenleving nauwelijks raad mee weten.

Verwarde personen, wat zijn dat eigenlijk? Ik haal er even een definitie bij:

Onder verwarde personen verstaan we eenieder die vanwege zijn al dan niet tijdelijke verstoorde oordeelsvermogen gedrag vertoont waarmee hij zichzelf of enige ander in gevaar brengt en/of een bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid.

Bron: psychiatrie-nederland.nl

Vervang het woord ‘personen’ door ‘bedrijven en organisaties’ en lees de definitie gerust nog een paar keer….. Ja, komt het door? We hebben het bijna dagelijks over verwarde personen maar die verwarde bedrijven en organisaties, daar hoor je haast nooit wat over. En als je er al wat over hoort of leest, dan is het niet zelden onder de noemer van succes, groei of economie.

Een voorbeeld uit mijn eigen stad waar een verward persoon zijn eigen eigen huis in de fik steekt. Guess what? Grote kop in de lokale krant. Ik citeer even:

Volgens meerdere buurtbewoners zorgt de man al jaren voor overlast en is hij een bekende bij instanties, zoals de politie en gemeente. Zij zijn verbaasd en boos dat er niet eerder is ingegrepen.

Hoe verbaasd en boos zij wij straks dat niet eerder is ingegrepen bij die verwarde bedrijven en organisaties die er op grote schaal voor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen een kapotte en leeggeroofde planeet erven?

Grijp zelf in.  Hoe? Denk!

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Verwarde bedrijven”

 1. Ingrid on december 3rd, 2017 10:19

  Een hele goede blog!

 2. Peter de Kock on december 3rd, 2017 11:32

  @Ingrid: Dank je wel.

 3. Johan Herrema on december 6th, 2017 21:27

  Doet me denken aan de verwarde bedrijven die GenX lozen en de verwarde overheid die inmiddels weet wie verantwoordelijk is, maar niet ingrijpt… De verwarring heeft trouwens erg vaak met geld te maken. Als er maar geld binnengeharkt kan worden, dan zijn de gevolgen een zorg voor de volgende generaties 🙁

 4. Peter de Kock on december 7th, 2017 20:41

  @Johan: En die verwarring is al wat langer aan de gang. Heb je onlangs de docu ‘Beerput Nederland’ gezien? Over verwarde bedrijven en een verwarde overheid gesproken!

Laat je reactie achter!