Laat vrijheid van meningsuiting de boel niet vervuilen

Geplaatst op 15 januari, 2017 

Nee, dit gaat niet over wat je allemaal wel en niet mag zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. En ja, dit gaat wel over afval.

‘Folders verspreiden mag nu ook op alle openbare parkeerplaatsen rondom de winkelcentra. In 1989 besloot het college voor die gebieden een verbod in te stellen. De reden: het achterlaten van papieren onder ruitenwissers van auto’s geeft te veel zwerfafval. Deze regel verdwijnt nu, want oordeelt het college, ‘het is vrijheid van meningsuiting’.’

Bron: BN DeStem Oosterhout.

Mag dit onder het mom van vrijheid van meningsuiting?

Dit citaat komt uit een artikel over de APV en dat daar in Oosterhout regels uit geschrapt worden. Met je fikken aan andermans auto zitten om ongevraagd reclame meuk achter de ruitenwissers achter te laten mag voortaan onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Ja echt, het staat er, ik verzin dit niet zelf.

Hey jij, blijf @#$$! met je poten van mijn auto af!

Nee hoor, ik mag dat, is vrijheid van meningsuiting.

Kijk nou wat je doet met je reclame meuk, het ligt allemaal op straat, zwerfafval!

Ik mag dat, is vrijheid van meningsuiting.

Vrijheid van meningsuiting, allemaal prima. Maar het gaat hier over reclame maken en daar zijn meer dan genoeg kanalen voor beschikbaar. En natuurlijk hoeven we die overvloed aan kanalen niet ook nog eens uit te breiden met andermans auto.

Remember de slogan ‘Samen Oosterhout schoon’, is dat nog serieus te nemen met al die folders straks als zwerfafval op straat? Of is dat ook vrijheid van meningsuiting, dat je je mening in de vorm van een reclamefolder ook op straat mag flikkeren?

Kom op Oosterhout, laat jezelf van je schone kant zien en walk your ‘ Samen Oosterhout schoon’ talk.

Bedankt Tessa dat je me hierop wees.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

6 Reacties to “Laat vrijheid van meningsuiting de boel niet vervuilen”

 1. daan on januari 20th, 2017 14:30

  Mag ik mijn mening dan ook letterpoepen op de stoep van de burgemeester?

 2. Peter de Kock on januari 21st, 2017 10:40

  @Daan: Doe dat maar liever online 🙂 Goed weekend Daan

 3. Arnoud Hugo on januari 26th, 2017 23:06

  Inderdaad verbijsterend hoe de verantwoordelijke bestuurders hier volslagen van het pad af zijn. Ik vind het idee van Daan zo slecht nog niet. Een krachtig en multi-zintuiglijk statement!

 4. Peter de Kock on januari 27th, 2017 11:48

  @Arnoud: Ik geloof dat de gemeenteraad deze week besloten heeft deze regel en nog vele andere regels, waarvan sommige inderdaad totaal overbodig, uit de APV te slopen. Zodra ik de eerste flyers op de grond aantref: actie! Multizintuiglijke statements, hmmm, klinkt krachtig. Goed weekend alvast.

 5. Jooper on januari 30th, 2017 23:11

  Tsja, alles voor de commercie. Nu bijna iedereen in het bel-me-niet register staat worden we weer overspoeld met reclamedrukwerk… Het milieu is dan weer eens het kind van de rekening 🙁

 6. Peter de Kock on januari 31st, 2017 18:01

  @Jooper: het verhaal gaat inmiddels verder. Heb begrepen dat als later blijkt dat sommige afgeschafte regels toch nodig zijn, ze weer in ere worden hersteld. En ook dat het afschaffen van regels wordt uitgelegd als dat mensen eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, zelfredzaam, dat woord. Dus geen handhaving of politie die optreedt met de APV in de hand maar zelf optreden. Jaja, het gebeurt in Oosterhout.

Laat je reactie achter!