Oosterheide verhippen? Niet doen!

Geplaatst op 8 oktober, 2016 

Ik maak me er zelf ook wel eens schuldig aan: het verhippen van Oosterheide. Leuke dingen doen met andere wijkbewoners en daar enthousiast over bloggen en voor je het weet denken lokale politici dat Oosterheide de voorbeeldwijk is, de plek waar het allemaal gebeurt.

Maar the thing is dat Oosterheide geen voorbeeldwijk is en al helemaal niet de plek is waar het allemaal gebeurt. Oosterheide is een wijk met bizar grote verschillen.

Mensen die hun toevlucht zoeken tot de Panama papers om hun vermogen te onttrekken aan de radar van de belastingdienst en mensen die vandaag niet weten hoe ze de komende week moeten rondkomen. Mensen ook met grote sociale netwerken dat ze maar amper weten hoe ze al die afspraken een plek in hun agenda moeten geven en mensen die zo eenzaam zijn dat het leven ze pijn doet. Mensen ook zo welbespraakt dat ze met gemak een debat in de Tweede Kamer kunnen voeren en mensen die amper kunnen lezen en schrijven of zelfs de Nederlandse taal amper beheersen.

Doen alsof het hier allemaal zo geweldig is, slaat nergens op. De boel verhippen is gevaarlijk want voor je het weet zijn het niet de bewoners die mede bepalen wat er met elke vierkant meter beschikbare grond gebeurt maar zijn het de projectontwikkelaars die dat bepalen, daarbij al cashend gebruik makend van het veelal gratis werk van kunstenaars, creatievelingen en andere betrokken wijkbewoners.

Dus Oosterheide een voorbeeld? Laat me niet lachen. Laat ons lekker onder de radar van iedereen die geen hart heeft voor deze wijk onze gang gaan.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!