Het gras in Vlissingen

Geplaatst op 29 september, 2016 

Net zoals het gras aan de overkant altijd groener lijkt, geldt dit voor steden soms ook en lijkt die andere stad van vergelijkbare omvang ineens stukken leuker, mooier, gezelliger, aantrekkelijker en avontuurlijker dan je eigen stad.

Dit gaat over het gras in Vlissingen waar ik deze zomer helaas maar heel even was maar net lang genoeg voor een snelle wandeling door de stad.

Nee, geen foto’s van de boulevard maar wel dit:

vlissingen-1

Winkelstraatje

Een knus winkelstraatje wat door de aanwezigheid van winkeltjes die je nergens anders vindt en de afwezigheid van landelijke winkelketens geen koopgoot noemt maar een knus winkelstraatje.

vlissingen-2

Opvallen

Het voordeel van speciaalzaken: ze kunnen opvallen. Mooie spullen aan de binnenkant, dan ook een mooie buitenkant. Gaan landelijke formule waar ze zich aan hoeven houden.

vlissingen-3

Oud

Oud en versleten maar misschien wel heel erg authentiek en kleurrijk voor de stad. En als de straat in kwestie ook een mengeling van winkels en horeca bevat in plaats van alle functies strikt scheiden, heb je mij mee.

vlissingen-4

Groen

De stad is ook wat de bewoners er zelf mee doen. Ook in een betegelde straat past groen en het verandert een straat in een leefgebied.

vlissingen-5

Zelf

Je moet dat wel zelf doen.

vlissingen-6

Levendig

Zelf voor levendigheid zorgen, er zijn zoveel plekken waar dat kan

vlissingen-7

Humor

Humor en creativiteit als handelsmerk dat de stad ook echt leeft.

Dus ja, ik vond het gras in Vlissingen best erg groen.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Het gras in Vlissingen”

  1. Jooper on oktober 6th, 2016 11:26

    Heerlijk, stadjes waar het centrum nog niet is opgeslokt door de grote ketens en waar locals het straatbeeld bepalen! Soms betaal je wat meer, maar dan weet je ook waarvoor. In plaats van dat je geld weer naar één of andere directeursbonus verdwijnt.

  2. Peter de Kock on oktober 6th, 2016 15:17

    @Jooper: Gelukkig dat ze nog bestaan. Sterker nog: ik denk dat steden die wel het grote-keten-pad zijn opgegaan hiervan kunnen leren.

Laat je reactie achter!