Actiepunt voor verbindend bestuur

Geplaatst op 31 mei, 2016 

Ongeveer een jaar geleden vond een door de gemeente Oosterhout georganiseerde bijeenkomst plaats over verbindend bestuur.

Ik blogde daarover in ‘Avondje verbindend bestuur’:

Ik kan terugkijken op een interessante en nuttige avond. Zo’n duidelijke rode draad als die van de rol van de buurtbeheerders is een geschenk om blij mee te zijn.

Begin mei ontving ik als vervolg op deze bijeenkomst via de gemeente het document

Van meedenken tot meedoen
Beleidskaders voor Verbindend Bestuur
in de gemeente Oosterhout

Iedereen die dat wil kan hierop tot en met 6 juni reageren. Op 6 juni wordt hierover tevens  een publieksbijeenkomst gehouden.

Nou, reageren wil ik wel even want ik mis iets in de conceptnota over verbindend bestuur.

Deze conceptnota bevat 9 actiepunten en ik mis actiepunt tien, een actie die eigenlijk op de eerste plaats hoort te staan: het actiepunt van de buurtbeheerders.

Als er een jaar geleden iets was waar vrijwel iedereen het over eens was, dan was het wel de belangrijke rol die de buurtbeheerders spelen bij burgerinitiatieven. Wat vonden we daar toen van? Dat we graag willen dat de buurtbeheerders meer ruimte en bevoegdheden krijgen.

Wethouder Willemse vatte het toen nog als volgt samen: maak de buurtbeheerders tot accountmanagers van de wijken.

Dus dit als actiepunt toevoegen: meer ruimte en bevoegdheden voor de buurtbeheerders. Op de eerste plaats graag want dit is echt cruciaal.

Dank jullie wel.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Actiepunt voor verbindend bestuur”

 1. Walther on juni 1st, 2016 07:31

  Terecht en goed punt.

 2. Peter de Kock on juni 1st, 2016 20:36

  @Walther: Dank je wel. Wat ik er misschien nog aan toe kan voegen is dat het gehanteerde taalgebruik wel iets minder ambtelijk had gemogen. Ook dat draagt naar mijn idee bij aan verbinding. Nu had ik een beetje de beleving dat ik als burger iets zat te lezen wat alleen voor de ambtenaren was bedoeld.

 3. Rob Alberts on juni 1st, 2016 12:07

  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Vriendelijke groet,

 4. Peter de Kock on juni 1st, 2016 20:38

  @Rob: wij ook. Meer ruimte voor de buurtbeheerders zou het voor burgerinitiatieven een stuk makkelijker maken. Meteen je zaken regelen met de buurtbeheerder zonder dat alles daarna nog eens over 5 verschillende bureaus moet.

Laat je reactie achter!