Luisteren, kijken, nadenken en bloggen maar

Geplaatst op 15 januari, 2016 

Hoe kom je aan ideeën voor een blog? Een voorbeeld hoe dat voor mij werkt.

Vanochtend fietste ik naar het centrum voor een inhaal les Tai Chi. Een vrouw fietste me tegemoet, niks bijzonders, maar ze zong hardop ‘Ik heb je niet meer nodig….

Wie is die ‘je‘? Is het mens, wat was dan de relatie en waarom is die relatie over en uit? Komt het misschien ooit nog goed? Of is het een ding, een voorwerp? Waar diende het voor en waarom dient het nu dan niet meer? Gaat het misschien over een slechte gewoonte, een verslaving of zo? En waarom zing je erover? Hoe zou het zijn als iedereen op straat wat meer zou zingen over wat hem/haar bezig houdt? Zou er dan meer love & peace zijn?

We begonnen de Tai Chi les met een meditatie, zie je al je gedachten voorbijkomen. Jee, als ik daar eens een transcript van zou hebben. Als we op het einde van de dag allemaal eens een transcript van onze gedachten konden nalezen…. Zouden we schrikken, huilen, wegrennen, erover gaan Twitteren, met servies gooien of wat? Misschien ons leven veranderen?

Heb ik mijn fiets eigenlijk wel op slot gezet? Ja echt, die vraag zag ik voorbijfietsen tijdens de meditatie. Meteen spanning. Oh God, zal ik even gaan controleren? Wat als ie niet op slot staat? Ademhalen Peter, vier tellen voor de inademing, vier tellen vasthouden, vier tellen uitademen en weer vier tellen vasthouden. En weg spanning. Het was maar een gedachte, nu zit ik hier en mijn fiets staat buiten, we zien wel.

Ik heb je niet meer nodig… Ik zou daarover kunnen bloggen. Transcript van je gedachten… Ik zou daarover kunnen bloggen.

Luister, kijk om je heen en denk na over wat je waarneemt, meer is het niet dat bloggen.

Soms zou ik wel eens een writer’s block willen maar dan zonder dat het luisteren, kijken en nadenken ophoudt….

Nee, dat gaat ‘m niet worden.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Bloggen, Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Luisteren, kijken, nadenken en bloggen maar”

  1. Jooper on januari 16th, 2016 12:01

    “Het komt op als poepen” roept m’n moeder altijd over dat soort dingen. Als je wat te vertellen hebt dan borrelt het op en gooi je het eruit. Wel mooi dat een stukje fietsen bij jou tot inspiratie leidt 🙂

  2. Peter de Kock on januari 16th, 2016 21:11

    @Jooper: Mocht ik ooit, ooit, ooit anderen op weg gaan helpen met een eigen blog, dan ga ik zeker weten jouw moeder citeren. Serieus, dit is precies zoals het werkt. En door te bloggen ga je bewuster waarnemen waardoor je weer meer te bloggen hebt en je weer bewuster gaat waarnemen etc.

Laat je reactie achter!