Een stabiele samenleving wordt gedragen door drie poten

Geplaatst op 23 december, 2015 

Een tafel met twee poten is hoogst instabiel. Onze huidige samenleving rust grotendeels op twee poten: de macht van de politiek en de macht van de bedrijven. Geen wonder dat onze samenleving zo instabiel is.

Met vier poten is het al stukken beter maar iedereen weet dat een tafel op vier poten kan wiebelen. Nee, dan drie poten, dat is ideaal. Een tafel op drie poten staat altijd stabiel. Onze samenleving heeft een derde poot nodig: WIJ.

Bewaard onder Mening, Muziek

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Een stabiele samenleving wordt gedragen door drie poten”

  1. Henny Bos on december 23rd, 2015 23:35

    Je komt op mij over als een wereldverbeteraar en ik denk en voel dat je zelf de verandering mag zijn die je in de wereld wilt zien ofwel verbeter de wereld en begin bij jezelf ik wens je fijne kerstdagen met veel liefde en wijsheid(zie mijn blog op mijn site daarover) en ik wens je een gezond en gelukkig nieuwjaar en zie veel waardevolle bijdragen van jou weer graag tegemoet, vriendelijke groet van je blogvriend Henny

  2. Peter de Kock on december 24th, 2015 21:09

    @Henny: Dank je wel en voor jou alvast een hiephiephoera van harte gefeliciteerd.

Laat je reactie achter!