Hightech of authentiek?

Geplaatst op 18 november, 2015 

Marketing had er een half jaar over gedaan om te onderzoeken wat de markt nou eigenlijk wilde. Ze hadden intensieve teambuilding sessies gevolgd van abseilen in de Ardennen tot op een lullig stepje door de stad racen wat met veel bier op trouwens best leuk was.

R&D mocht het ontwerp te maken. Ze moesten van hun coach doen alsof het al 2025 was en zich voorstellen welk ontwerp er dan uit de bus zou rollen.

En dan, eindelijk, productie. Het ding maken en het aan die gehaaide verkopers overlaten er zoveel mogelijk van te verkopen.

En zo komt het dat ik er eentje voor me heb liggen. Aan alles is gedacht, kleurgebruik, vorm, hoe het in je handen aanvoelt en wat het als mens met je doet eigenaar te zijn van dit product. Associaties en  storytelling, die rondjes op de step hadden hun uitwerking niet gemist. En ook R&D en productie hadden flink uitgepakt: lipjes, stripjes, flapjes en plakrandjes, alles zat erop en eraan. De kaas was hetzelfde gebleven maar die verpakking! Halleluja, wat een design!

Even twijfel ik of ik hem dicht zou laten om er alleen maar naar te kijken maar de trek in een lekker plakje kaas wint het en ik open voorzichtig de verpakking die…..F@#ck it!!!….. scheurt. Niet zoals bedacht, niet zoals een plastic zakje in 2025 open zou scheuren maar kapot, het ding scheurde kapot. Lipjes, stripjes, flapjes en plakrandjes die het in de vele 3D simulaties nog zo voortreffelijk hadden gedaan faalden. Hersluitbaar had de markt geschreeuwd, maak de verpakking hersluitbaar.

Maar ik heb een bypass gevonden: de markt. Je koopt daar een flink stuk kaas dat je ter plaatse nog mag proeven ook. Dat wordt voor je in een stuk papier gewikkeld. De kaas snijd je thuis met een kaasschaaf waarna je het restant weer in dat stuk papier wikkelt en in de koelkast legt. Geen Hightech, wel authentiek! En het werkt en daar hou ik van: dingen die werken. Neem dit mee voor het volgende marktonderzoek.

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Hightech of authentiek?”

 1. Daan de tekenaar on november 18th, 2015 17:56

  Ik wacht op een printer waar ik kaas in plakjes mee kan printen, in diverse smaken 🙂

 2. Peter de Kock on november 18th, 2015 19:56

  @Daan: Wat een horror! Ik kan je mijn kaasdealer aanbevelen, staat hier elke woensdag op de weekmarkt, krijg je er nog een gezellig kletspraatje bij ook.

 3. jooper on november 19th, 2015 07:04

  Hear hear!! Ik ben echt wel blij met m’n moderne digitale spulletjes, maar wat eten, drinken, muziek en vrouwen betreft is authentiek toch het lekkerst 😉

 4. Peter de Kock on november 19th, 2015 21:04

  @Jooper: Het zit vast zo in elkaar dat we dankzij dat moderne spul het authentieke meer waarderen.

Laat je reactie achter!