Mijn oma’s Twitter

Geplaatst op 11 oktober, 2015 

Mijn oma…. Ze leeft al lang niet meer maar wist precies waar het met Twitter en Facebook om draaide. Niet dat ze deze netwerken gebruikte, zeker niet. Toen ze stierf bestonden deze netwerken nog niet eens.

Wat ze wel wist was dit: elke dag je stoepje vegen.

En dat is wat ze deed. Elke dag trok ze er ’s morgens met een bezem op uit om haar stoepje te vegen.  Die stoep zag er onberispelijk uit maar daar ging het haar niet om. Het ging haar om de contacten met iedereen die haar stoepje passeerde. Iedereen kende haar en zij kende iedereen.

Die bezem was haar manier van inloggen op haar sociale netwerk.

Ik hou van de bezem, symbool van het langzame mensenwerk. De bladblazer vind ik helemaal niks, veel en snel resultaat maar zonder datgene waar het echt om draait: om ons, wij mensen.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Mijn oma’s Twitter”

  1. Els on oktober 12th, 2015 14:20

    Inruilen dus de laptop en smartfone, bij jullie valt genoeg te vegen en er komen veel mensen over je stoepje

  2. Peter de Kock on oktober 12th, 2015 19:51

    @Els: heb ik zo overtuigend geblogd?

Laat je reactie achter!